Връчват дипломите на студентите от ПИФ при ЮЗУ „Неофит Рилски“

1
Добави коментар

Дипломите на отличниците ще бъдат връчени от зам.-главния прокурор на Република България Камен Ситнилски

На 15 юни 2012 г. (петък) от 11:00 часа в Аулата на университета – (УК1, десен партер), ще се състои тържествено връчване на дипломите на студентите от Правно-историческия факултет при ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Ще бъдат връчени дипломите на студентите, дипломирали се на държавни изпитни сесии както следва:
– специалност „Право“ – редовно, задочно и едновременно обучение – държавна – изпитна сесия октомври – ноември 2011г.;
– специалност „Публична администрация“ ОКС бакалавър и ОКС магистър – държавни изпитни сесии юли, август, октомври 2011г.;
– специалност „Международни отношения“ ОКС бакалавър и ОКС магистър – държавни изпитни сесии юли, август, октомври 2011г.;
– специалност „Европеистика“ ОКС бакалавър и ОКС магистър – държавни изпитни сесии юли, август, октомври 2011 г.
Дипломите на отличниците ще бъдат връчени от зам.-главния прокурор на Република България Камен Ситнилски и ректора на ЮЗУ “Неофит Рилски проф. д.н. Иван Мирчев.
Ще припомним, че Правно-историческият факултет, който тази година отбеляза своята 20-годишнина, успя да се утвърди като авторитетна образователна и научна институция не само у нас, но и в европейското образователно пространство. Член е на Европейската асоциация на правните факултети. ПИФ е притегателен център за много студенти и докторанти от региона, страната и чужбина. Тук се обучават 2220 студенти в редовна, 770 в задочна и 220 в паралелна форма на обучение по специалностите Право, Публична администрация, Международни отношения, Връзки с обществеността, История и Европеистика. Много са бакалаврите и магистрите от Гърция, Македония, Албания, Норвегия, Сърбия, Молдова, Украйна, Казахстан и др. Разширяват се възможностите за мобилност на преподавателите и студентите чрез споразумения за сътрудничество, в рамките на ЕС.
В контекста на европейските изисквания е и мисията на факултета – да бъде отворена, модерна и динамична научно-образователна структура, в системата на висшето образование у нас и на Стария континент.