Кое е по-важно – любовта или Европейското?

2
Добави коментар
pippo26
pippo26

Лятото на всяка четна година е най-хубото нещо, което се случва в живота на един мъж. Това е времето, когато в съзнанинието ни изниква една единствена мисъл и тя е футбол. Независимо дали става въпрос за Световно или Европейско първенство, тръпката е една и съща. Страстта на мъжете към футбола обаче не може да бъде разбрана от жените. Те не осъзнават как може да обичаме толкова много един отбор, който не ни дава нищо. Напротив – дава ни радост, щастие, тръпка, разочарование и т.н. Въобще всичко, което ще ни даде и една жена.

Нищо не може да наруши спокойствието ни по време на мач. Е почти нищо. Например телевизорът да се развали в най-неподходящия момент, или пък бирата в хладилника свърши. А най-лошото е, когато жената си помисли, че е по-важна от футбола.

Ето например какво ми се случи снощи. Тъкмо се бях прибрал от работа и пуснах телевизора да гледам Холандия – Германия. Сипах си едно уиски и погледнах на какво да заложа, за да е по-интересен мача. А и за да имам повод да пресуша бутилката от мъка. Всичко беше перфектно до момента, в който гаджето ми не цъфна у нас. Тя тъкмо се беше върнала от шопинг в МОЛ-а и започна разпалено да ми разказва как си е купила новата книга на Хорхе Букай, какви сандали си е взела и колко щяла да й тича една червена рокля. Върха на сладоледа обаче тепърва предстоеше. В момента, в който тя навря сандалите в лицето им, за да видя колко са били хубави, Германия вкара втори гол.

„Да млъкваш с тоя Букай и тия сандалки, че ми носиш лош късмет”, възмутено й казах аз.

Естесвено стана скандал за това кой всъщност е по-важен. В крайна сметка гаджето ми възмутено си обра нещицата и си замина, а аз нервно сложих 50 лв. за равенство. Яростта обаче е лош съветник както в залаганията, така и в семейните скандали по време на футболно първенство.

Замислете се – в момента половинките ви се чувстват така, както вие бихте се чувствали, ако те всяка вечер канеха по 8 комшийки в къщи на бяло винце и маратонско гледане на „Сексът и градът“. Не бихте могли да понесете това, нали. Аз лично не бих могъл.

За мен вече е късно, но поне ще се опитам да ви дам няколко предложения, които да ви помогнат да гарантирате безоблачното съзерцание на невероятните футболни спектакли.

– Бъдете находчиви. Разберете кой е любимият герой от сериала, който гледа вашата съпруга. След това пробвайте да го опреличите с някой футболист. Единствената прилика за която се сещам е, че Уейн Рууни е двойник на Шрек.

– Правете малки хитроумни залози. Отделете си един малък бюджет, който да загубите. Но не предлагайте пари за МОЛ с цел да бъдете оставен на мира. Някак обидно е. Обзаложете се с половинката ви за някакви невъзможни неща – например, че Гърция ще стане за втори път европейски шампион. Така поне до края на мачовете в групите тя ще гледа заедно с вас, стискайки палци за избрания от нея отбор.

– Направете романтична вечеря на свещи и…LCD телевизор. Никоя дама няма да устои на свещи, благоухания, хубаво вино и някоя манджа.

– За полуфиналите направете дамско футболно парти. Поканете няколко приятелки на съпругата ви, напийте ги и гледайте какво става след последният съдийски сигнал. Ако снимате тайно с телефона, можете да предизвикате огромен интерес в мрежите за видеосподеляне…

– Финалът винаги е толкова тъп, че няма нужда да го гледате. Кажете на съпругата си (или гаджето си или каквото там имате) – Скъпа, ти си толкова важна за мен, че заради теб не искам да гледам тоя финал. След такова откровение никоя жена няма да устои. Ще получите наградата си по-късно в леглото.

Ами това е, май ви дадох някои насоки за следващия месец. Помислете хубаво дали можете да използвате някои от съветите, които споделих с вас.

И най-важното – помислете дали изобщо си струва да хабите такива усилия за да гледате как дори съдията не може да помогне на клетите поляци и трижди по-клетите гърци да се победят. И приятно гледане на европейското по футбол.

Запомнете – футболът е само една игра. Подобно на любовната. Ако не вярвате, спомнете си най-старата футболна мъдрост – ако не вкараш, ще ти вкарат…

 Loading …