Топ 5 на грешките при преместване дома и офиса!

9
Добави коментар
Hamali.BG
Hamali.BG

Здравейте от Хамали.БГ! Част от задълженията ни е да сме полезни на хората и фирмите нуждаещи се от преместване и затова подготвихме Топ 5 на най-често срещаните грешки при местене на офиса или дома.

1. Изборът на фирма за преместване или просто „хамали и транспорт“ с най-ниската цена.

Най-ниската цена, не винаги означава най-евтино преместване.

Една от най-често срещаните грешки е да се използва фирмата с най-ниската цена за преместване без да се отчетат рисковете, които носи това.
Само нелоялни фирми и хамали могат да предложат близо два пъти по-ниска цена за преместване от останалите фирми в бранша. Обикновено целта е да се „хванете на кукичката“ и след това започват да се трупат допълнителни такси за пропуснати дребни неща, непредвиден „сложен“ де/монтаж, „лош“ паркинг, малък асансьор и др…, като цената в крайна сметка става двойна и то за най-некачествени хамалски услуги.

2. Пропускане на предмети за преместване и спестяване на възможни усложнения.

Цената за преместване най-просто казано се образува от обема и броя на мебели и вещи, евентуалният им де/монтаж, етажи, асансьори и допълнителни усложнения.
Когато дойде представител на Хамали.БГ за да направи безплатен предварителен оглед, той ще ви попита за всичко това. Ще поиска да погледне всички артикули за преместване, ще ви попита за мазета, тавани, складове, гаражи, които е възможно да пропуснете, ще поиска да знае има ли място за паркиране и какъв транспорт може да влезе на адреса. Не пропускайте да отбележете вити или тесни стълби и коридори. Същото най- вече е в сила когато се местят малко неща и цената се оферира по телефона.

Големи корпоративни премествания е несериозно да се оферират по телефона!

Тук запомнете, че колкото повече знаем за преместването, толкова по-гладко ще мине то!

3. Цена за големи премествания дадена по телефона.

Цената за хамали по телефона е нож с две остриета

Хамали.БГ много често получава обаждания с желание на клиенти за цена на преместване по телефона. Това за съжаление невинаги е възможно. Наистина, че за малки премествания с ясни параметри няма смисъл да си губим взаимно времето за предварителен оглед.
Имайте предвид обаче, че така най-лесно може да попаднете на некоректни „хамали“, чиито единствен начин да привлекат клиент с ниска цена по телефона. Те, забележете не ви питат за подробности и разчитат да пропуснете нещо, което да е повод за увеличение на цената, най- често в пъти.

При офериране по телефона от Хамали.БГ, обърнете внимание, колко подробно ще бъдете „разпитани“ с цел постигане на най-оптималната цена и най-добра подготовка за преместването ви.

4. Цена за хамали и транспорт на час. Хамалски услуги на час.

Цената за хамали на час е една от най-големите клопки за клиента. В момента, цената на час за хамали в София е около 15лв. на час(минимум два часа), а цената за транспорт на час със среден бус е около 30лв.(минимум два часа). Елементарната сметка показва, че двама хамали с транспорт излизат около 120лв. минимум, без да се има предвид умишленото минаване през най-големите задръствания на София. Работа, която се върши обикновено за два часа се ‘“разтяга“ за три, та дори и 4 часа.
А ако са нужни повече хора и транспорт сметката става още по страшна, но най-лошото е, че ще разберете колко струва преместването ви чак накрая и със сигурност ще сте неприятно изненадани!

5. Лошо опаковане и неподходящи кашони.

Кашоните за дрехи са неподходящи за книги и чупливи артикули.

Опаковката изисква подготовка и време особено при международно преместване. Най-често срещана грешка е да се използват неподходящи размери на кашони за различните вещи. За да се гарантира цялостта на вашето имущество е необходимо да се използват професионални опаковъчни материали и кашони, като размерът е обратнопропорционален на тежината на артикулите – тежките и чупливи неща(книги, папки, архив, албуми, чинии, чаши и др.) в по-малки кашони, а леките и обемни(завивки, връхни дрехи, одеала, дрехи и др,) в по-големите.

Хамали.БГ разполага с всички необходими кашони и опаковки за преместване, а ние с удоволствие ще ви консултираме за избора им.

Ако смятате че сме пропуснали нещо, моля добавете го по- долу в коментарите.

Ивайло Тодоров
Хамали.БГ

сподели бутон