Татуировките на Златан Ибрахимович

1
Добави коментар
vladigeorgiev
vladigeorgiev

Татуировките на Златан Ибрахимович

Капитана на шведския национален отбор и играча на Милан, Златан Ибрахимович е най-новата сензация в италианската серия А. В момента той държи рекорда за 30 гола в 37 мача. Той стартира своята кариера в Малмьо ФФ, по късно се мести в Аякс и след това в Ювентус, където получава заслужена почивка. През 2006 се присъединява към Интер и е голмайстор в лигата. През 2009 играе в Барселона, но поради различни контузии няма възможност да се изяви. След това през 2010 се мести в Милан и сега отново се доказва като успешен футболист.

Един суеверен човек

Златан Ибрахимович е много суеверен и има силна вяра в Бога. Той носи в себе си конска опашка за късмет. За разлика от футболистите в лигата. Ибрахимович отделя много внимание на дрехите си. Златан има също и голяма страст към татуирането. Златан обяснява, че татуировките по тялото му са израз на любовта и привързаността към семейството и приятелите си. Всяка татуировка символизира значението на „истинския живот” . Ибрахамович заявява няколко пъти, че тези татуировки му вдъхват кураж и сила докато играе футбол.

Голямата любов към семейството

Името на майка му Юрка е татуирано на лявата му ръка,а противоположно на нея(на дясната ръка) стои името на баща му Сефик. Ибрахимович вярва, че татуирайки имената на родители си ще пробие в големия футбол. На дясната му китка са изписани рождените дати на всички мъже от семейството му, а на лявата – на жените.

Също така има татуирана детелина на гърдите си, която показва духовната му същност. На корема му има изписано „Only god can judge me” , което показва отдадеността и любовта му към религията. Ибрахимович има изрисуван червен дракон на гърба си, който трябва да му носи много късмет в живота. На рамото си има няколко будистки символа, които се превеждат като „ Смърт на страданието”. Той е твърдо убеден, че тези 5 главни символа на Будизма, ще му осигурят повече сила.

Религията като сила

На дясната си ръка той има арабски скрипт, който гласи: „Бог винаги ще бъде до него, за да защити семейството му”. В допълнение към това, Ибрахимович има имената на синовете си на дясната си ръка. Близо до сърцето му е изписана буквата „Х“ , за да покаже своята любов и всеотдайност към съпругата си, Хелена. През целия си живот Златан смята, че всичко е резултат от многото му татуировки. Неговата страст към татуировките няма граници и той е изградил навик да добавя нови татуировки преди големи мачове. Той смята, че те ще му донесат късмет, а респективно на това и голове.

This entry was posted by Desi on 18/04/2012 at 16:56, and is filed under Новини. Follow any responses to this post through RSS 2.0.You can leave a response or trackback from your own site.