Пиеш и караш… колело

3
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

Ако някой ден имате възможност да посетите Амстердам, ще останете приятно изненадани от мноогобразието велосипеди, които ще срещнете на улицата – малки, големи, стари и нови, с кошчета, детски столчета, три гуми, две седалки и какво ли още не.

Ако обаче имате шанса да се разходите из Отава, тогава ще имате невероятната възможност да се сблъскате с… пивопеди. С други думи – бирени велосипеди.

Това е последната хрумка на канадския производител на бира „Кичесипи“, който заедно с „Тол Трий Сайкълс“ решава да рекламира продукта си по един прелюбопитен начин.

Пивопедът може да носи 50-литров кег, екипиран е с дървен бар, багажник и шест халби с бира.

„Толкова много велосипедисти идват при нас и си взимат бира. Това е нашият начин да има кажем „Ние сме част от вас“, шегува се шефът на канадската компания Поул Мийк.

Идеята за колелото се е родила през 2011 година и от първите проекти до готовия байк изминават няколко месеца. 

Официалното представяне на возилото бе направено тази събота на преди започването на седмицата на бирата в Онтарио. Според авторите на концепцията за колелото, то може да бъде използвано и за предвижване, макар и да са нужни доста здрави крака, за да се премести, когато е пълно с бира.