Интериорни детайли

40
Добави коментар
correct
correct

А в бъдеще градовете могат да изглеждат и така…

Представете си, че някога в бъдеще, високо над земята, много над ужасяващия трафик и замърсен въздух, ще цъфтят градини?! Че огромни кули във формата на лотос ще предлагат оазиси на спокойствие и красота, на която могат всички съвсем  необезпокоявани да се наслаждават?!

Тази необикновена идея на дизайнерско студио  Hrama може да ни накара само да се надяваме, че подобно бъдеще никак не е далеч.

Невероятната футуристична концепция включва огромни конструкции от  стъкло и стомана, върху които ще са разположени  водоеми, тревни площи и много растителност.

Дървета и цветя ще растат на воля  в безопасност над града, далеч от замърсяването и хаоса под тях, а посетителите на  утопичните структури ще бъдат защитени със стъклени стени, които ще действат като щит срещу вятъра и валежите, а същевременно ще предлагат и спиращи дъха гледки  към града долу.

Дизайнът е вдъхновен от цветовете на  лотоса – растение, известно със способността си да расте над мътни води и символизиращо в източните култури способността да се издигнеш над проблемите и битовизмите в ежедневието, за да достигнеш нови върхове. Цветето се свързва още с вярването, че съвършенството и красотата могат да бъдат постигнати само на по-високо духовно ниво в житейския път.

Този проект за изграждане на град на бъдещето е наречен City in the Sky и въплъщава идеята за едно фантастично скривалище за бягство от ежедневието.

Макар и да не претендира за пълна достоверност по отношение на строително-инженерните дейности, необходими за изграждането на подобни съоръжения, проектът е толкова зашеметяващ, че искрено ни се ще да вярваме, че някой ден ще се реализира наистина!