Какво става нощем с човек

30
Добави коментар

Има ли връзка между съня, скърцането на зъби и говоренето на сън

Сънят според  последните проучвания не е само почивка, което ще рече, че тялото не е в абсолютен покой. По време на сънят тялото ни живее по друг начин, т.е.смила информацията която сме получули през деня. Това обаче  няма нищо общо със скърцането на зъбите. 

До скоро се смяташе, че то е признак за наличие на глисти в стомаха ни. Напълно погрешно е това твърдение. Скърцането на зъбите, особенно при децата  се дължи на неравномерното израстване на зъбите и най-вече неправилната захапка.

Също така може да се сигнализира  за невроза на човек, която се предава на дъвкателните мускули. Ако искате да се самолекувате  е препоръчително да се вземат витамините от групата В, както магнезий и калций или успокояващи чайове. Това особенно много помага за намаление на спазматичната активност на дъвкателните мускули по време на сън.

Опасно ли е говоренето на сън?

Бълнуването не е опасно в повечето случаи.  Появява се често ако сме превъзбудени или пренапрегнати.  Говоренето на сън има връзка също и с промените във времето, умора или избухливост. Добре е да не сте напрегнати преди да заспите, а ако все пак сте, тогава си вземете топла вана с лавандула.

Може спокойно да я комбинирате с релаксиращ масаж в зоната на врата. Хубаво е да се знае, че бълнуващият човек не трябва да се буди, каквито са схващанията на народната медицина. Ако обаче навикът да се разговаря на сън е често явление, може да се говори за лунатизъм, който е наследствен.