Бълхи при новородени котета

1
Добави коментар
Iskreto_27
Iskreto_27

FramarAdmin2 написа:Котката ми роди преди месец. Тъй като живее на двора, котенцата имат бълхи. Струват ми се твърде малки за обезпаразитяване с пудра или други препарати, но бълхите им вредят не по-малко. Какво да направя, за да не рискувам здравето на котетата, но да ги избавя от гадинките?

Здравей , FramarAdmin2

Може да използвате Фронт Лайн Спрей, той е подходящ за вашият случай. Спреят на Фронт Лайн може да се използва за котенца над двудневна възраст и можете да го намерите във всяка ветеринарна аптека или клиника(амбулатория). При положение, че котенцата са навършили месец спокойно можете да ги напудрите и с “ Tapilan “ и обилно да опръскате площите който обитават най – често с воден разтвор на “ cypermethrin „.

Не препоръчвам къпането с какъвто и да е обезпаразитяващ шампоан, понеже крие голям риск. Нужно е да си опитен, защото и малки количества погълнати от котенцето могат да бъдат фатални за него.

Що се отнася за вътрешните паразити, лесна за прием, овкусена паста “ Vitaminthe “ и ефикасна за борба с кръгли червей – глисти, е един от многото варианти.

За повече информация, моля свържете се с мен на посочените контакти в сайта на Фрамар.

С поздрав Д-р Искрен Станилов

За контакти:Справочник Фрамар.