Нов път и облагороден парк откриват в Попово

2
Добави коментар

Новоизграденият обходен път на град Попово – юг, ще бъде официално открит утре (23 юни). Лентата на транспортното съоръжение ще прережат премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Проектът е на стойност 15 милиона лева с ДДС и е реализиран по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“, финансирана от държавния бюджет.

С изграждането на околовръстния път на Попово транзитният и тежкотоварният трафик няма да преминават през центъра на града, а по новоизграденото обходно трасе. Това значително ще облекчи движението и ще намали шума и замърсяването в населеното място.

По-късно през деня министър-председателят Бойко Борисов ще открие и обновения парк „Градска градина“ в Попово. Реновирането на парка е част от проекта „Интегрирано подобряване и възстановяване на взаимосвързани елементи и съоръжения на физическата инфраструктура на градската среда на Попово за постигане на устойчиво развитие, екологично равновесие и социално включване“. Разработката е финансирана по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013“ и е на стойност 9 млн. лева.