Мъжът на Valentino за сезон пролет-лято 2013 » Моден свят

2
Добави коментар
svetla58
svetla58

По традиция в края на юни започва представянето на мъжките колекции за следващия пролетно-летен сезон. Днес ви предлагаме да разгледате какви ще бъдат модните тенденции за силния пол според Мария Грация Чиури и Пиер Пауло Пиколи – главните дизайнери на Valentino.

Новите предложения поставят акцент основно върху градската мода, където практичността си сътрудничи със спортно-елегантния стил. В колекцията за пролетта на 2013 година се наблюдават няколко водещи тренда – минималистични кройки, овърсайз силуети, милитъри елементи.

Линията е изчистена и подчертава стилната визия на модерния млад мъж. Костюмът е класически, комбиниран както с ризи, така и с пуловери, при които впечатление правят обемните ръкави. Дори спортните облекла са претворени по нов начин шикозен начин. Дължината при панталоните е по-къса, до глезена, което придава по-небрежен вид на аутфита.

От Valentino обличат маратонките в луксозни материи, за да допълнят силуета по-перфектен начин. Визията се завършва и от стилна мъжка чанта, която е с нов, умален размер, който дизайнерите определят като „iPad размер”.

Деним, памук, гумирани и водоустойчиви материи и платове с камуфлажни шарки оформят цялостния облик на линията. Цветовата палитра е класическа, като деликатно се прокрадват колоритни акценти като червено, охра и оранж.

Автор: Делица Цонева

Вижте видео от дефилето: