Versace: Лукс и пищност в интериора » eMODNO у дома

2
Добави коментар
svetla58
svetla58

Новата колекция за дома на италианската модна марка Versace е изключително пищна и впечатляваща. Тя дава очератание за стила на живот на почитателите на бранда – лукс, богатство и сила струи от всеки един елемент на линията за обзавеждане. Новите предложения бяха показани по време на Salone del Mobile 2012 в Милано.

Донатела Версаче е създала една изключително характерна за марката колекция, наситена с емблематичните принтове, цветове, символи и детайли от стилистиката на модната къща. Колекцията е вдъхновена от три основни теми – Ванитас, Грека и Барок. Виждаме три различни стила: деликатните и женствени линии на Ванитас; мъжествени мотиви на Грека линията и серията Барок, която завладява с 3D форми.

В цветово отношение новата колекция Versace Home е наситена с багри като жълто-зелено, коралово, жълто, небесно и пруско синьо, перлено сиво. Акценти от златно, слонова кост и черно обогатяват палитрата и придават шикозен завършек. Материалите, които са използвани са: благородни метали, кожа, кадифе, коприна, порцелан, мрамор и дърво.

В новата си колекция за дома Донатела внесе няколко новости: интерпретация на столът „Ванитас” , чиято дамаска е с бароков принт. Друго ново попълнение в колекцията е двуфункционалната маса с ръчно инкрустриран златен лист. Впечатление прави и синьото канапе от кадифе с модернистичен дизайн, напомнящ морска вълна.

Автор: Делица Цонева