Повече Sex in the City

1
Добави коментар

Темата е отново любовта – онази, лишената от излишна филология любов. Любовта, чийто думи са мръсни, плътта гола, кожата потна, погледа изпепеляващ, съзнанието нечисто, вкуса предимно солен, докато на сетивата им е сладко. Това е любовта за която копнеем, която желаем, която запалва войни, която сътворява мир, която ни създава, която ни унищожава, заради която живеем. Секса е оста на която се върти света. Желанието за секс е мотора на прогреса. Сексуалното привличане кара света да диша. Без секс няма свят. Една диагноза.

Според едно изследване, което четох във германския FOCUS, хората от големите градове са доста по-разкрепостени в сексуалните си отношения и изобщо в търсенето на партньор от тези, живеещи по селата. Според науката, всеки трети сингъл от голям град има желание за сексуална афера. На село, едва всеки пети необвързан човек е готов да се отдаде на спонтанните си сексуални желания. Статистиката продължава с това, че 44% от мъжете, живеещи в градовете, приемат за нормално да правят секс още на първата среща, докато на село са доста по-консервативни – едва 32%. При жените ситуацията е почти същата. Обаче жената, за разлика от мъжа, не си пада по необвързващ секс. Жената търси сигурност и секс в дългосрочна перспектива. За сметка на това обаче, желанието за плътски наслади при градските жени е три пъти по-голямо от това при селските.

Ако искате секс, ходете в града. Извода ми е научно обоснован, а диагнозата е „sex in the city“ – ефект, показващ сексуалната еволюция на човека.

Sexbook

Еволюцията е сексуална. Sex вместо Facebook или Facebook вместо Sex? Секса надмина самия себе си. Все пак, някой от нас все още имат позитивни спомени за него. Други обаче, по-младите, не могат да подхванат каквото и да е било свързано с това социално-затормозяващо и физически-натоварващо занимание в свободното време, което такива като мен все още наричат секс.

Понеже днес всичко е подкрепено с научни факти, този път изследването е на един американски институт, цитиран отново в немската преса. Според него, младите хора придават много по-голямо значение на мобилния си телефон, от колкото на един сватбен пръстен или на един сексуален акт. Науката обаче е безпощадна, стигайки до извода, че изпращането на едно съобщение в социалните мрежи (като Facebook) може да предизвика чувство на задоволство в същия регион на мозъка, както удоволствието по време на секс.

Извода ми е отново научно обоснован – ако притежавате мобилен телефон и имате профил във Facebook, то вие автоматично сте сексуално прекалено квалифициран за един реален партньор. Ако пък имате телефон или таблет с touchscreen (дисплей, реагиращ на докосване) и ако знаете как да го потърквате и докосвате точно на правилното място, то със сигурност няма да се размножавате, но за сметка на това ще увеличавате приятелите си във Facebook.

Един съвет – ако искате да запазите всички 5.000 приятели в социалната си мрежа, не се мъчете да го правите с физическа любов, най-малко защото тя не е съвместима с приятелството. Дори в реалния живот има двойки, които са си „само добри приятели“ или „остават добри приятели“, точно защото най-вероятно от доста време са приключили със секса.

любов, наука, секс, социални мрежи