Пиърсинг на зърната

1
Добави коментар
vladigeorgiev
vladigeorgiev

Пиърсинг на зърната

Пиърсингът на зърното обикновенно се поставя в основата на еректиралата част на зърното. Обеците не трябва да минават през мастната тъкан на ареолата, тъй като това може да доведе до мастит Дупката може да бъде пробита под всякакъв ъгъл, но обикновенно се прави хоризонтално или вертикално. Не е от значение дали дупката се прави отляво надясно или обратното. Също така не е необичайно да видите два пресичащи се пиърсинга на едно и също зърно.

Процедура:

Поставянето на пиърсинг може да се окаже трудно, ако зърната ви са напълно плоски, когато се отпуснат. Ако зърната ви са склонни на това, уверете се, че пиърсъра вижда зърната ви, когато се отпуснат и се уверете в това като му кажете. Ако пиърсъра не е запознат с това, след време може да изпитате по-голямо неудобство, отколкото е необходимо. Ако зърната ви са с такава тенденция, топчетата на обецата може да притискат ареолата(пигментираната част около зърното на гърдата) причинявайки зачервяване, а вероятно и излишно подуване. За случаи като тези се препоръчва да се използва специален барбел „Tygon“, на който основата му е изработена от силикон и позволява да се огъва според формата на тялото.

Рискове:

Няма доказателства, че пиърсингът на зърното може да доведе до рак или други сериозни проблеми, обаче, в много редки случаи, пиърсинга може да блоки млечния канал при жените или да се получи инфекция в гърдата(мастит). Ако се случи нещо подобно, би трябвало да чуствате нещо като бучка и незабавната медицинска помощ е от съществено значение, защото мастита може да бъде фатален. Настъпвали са смъртни случаи поради усложнения с пиърсинга на зърното. Може да се получат сериозни инфекции в резултат от този пиърсинг, но като цяло времето за пълно заздравяване отнема от два до четири месеца. Някой хора споделят, че процеса на лечение им е отнел до година и половина, но при всеки е различно.

Кърмене: Пиърсинг на зърната не трябва да се отрази неблагоприятно на кърменето. Има десетки млечни канали в нормалните женски зърна и пиърсинга се отразява само на няколко от тях. По време на кърмене можете да премахнете бижуто като цяло и след това отново да го поставяте, за да може бебето да се храни нормално.

Почистване: Никога не използвайте тампони със спирт, водороден прекис или метилиран спирт за да почиствате вашия пиърсинг. Те убиват бактериите, но също така е възможно да унищожи част от вашата плът. Мъртвата плът след това става лесно заразима. Никога не използвайте кърпа, за да подсушите вашия пиърсинг, тъй като те пренасят бактерии. Хартиените кърпи са най-безопасни.

Дрехи: Жените трябва да носят обикновен сутиен, който не може да закачи бижуто. Носенето на сутиен през нощта ще бъде по-удобно. Мъжете може да сложат някаква хирургическа лента над пиърсинга през нощта. И е препоръчително да избягвате да слагате тежки предмети в джобовете на гърдите си.

Спорт: Бъдете внимателни да не изгубите пиърсинга случайно, когато спортувате или вършите тежък физически труд. Може да използвате превръзка, за да ги защитите, но след това я премахнете и измийте пиърсинга възможно най-скоро. Потта причинява раздразнение така, че е препоръчителен душа след упражнения.

Лавандулово масло: Това етерично масло смазва пиърсинга и е известен с предотвратяването на белези и на затягане. То трябва да се използва в разредена форма. Поставят се няколко капки от всяка страна на пиърсинга и с памучен тампом се отстранява излишното. След това обецата се премества напред назад през дупката. Правилното разреждане е 10 капки лавандулово масло в 15мл гроздови семена или бадемово масло.

Пушенето забавя заздравителния процес, като потиска имунната система и кръвообръщението на кожата.

Плуването не е забранено, докато зараства вашият пиърсинг, но трябва да се плува само за кратки периоди в басейни, които са напълно дезинфекцирани. Ако плувате в океана или в морето, не е добре да го правите след проливен дъжд. Оттичането на дъждовните води често съдържат бактерии и паразити.