Вдигане на павилион разпали страстите в Гагарин

1
Добави коментар

Премахването на метален павилион на ул. „Огражден“, намиращ се срещу пазарчето в кв. „Гагарин“, предизвика горещи страсти. Това е втора поредна акция за премахване на гаражи и незаконни съоръжения в район Северен.

За павилиона ли сте, попита лелка работниците, дошли да вдигнат незаконна будка. Да! А какво ще правите с него, къде ще го закарате? Нека собственикът да отиде в кметството на района и там ще му кажат, отговори Петър Фурнаджиев, главен специалист „Строителен контрол“ на район Северен.

Ама собственикът е в чужбина, връща се другия месец, продължи да нахалства жената, повишавайки глас, при което Фурнаджиев видимо се подразни и я постави на място. Вие от собствениците ли сте? Не, аз съм негова позната и човекът се интересува какво ще стане с павилиона, той е в чужбина. Госпожо, не се месете, за да не отнесете накрая вие глобата! В отговор жената се врътна, отключи будката, взе няколко вещи и си тръгна.

Вдигането на постройката беше възпрепятствано и от кола, спряна точно пред нея. За пореден път собствениците не бяха предупредени да не паркират пред обектите. Очакваше се идването на паяк, който да премести автомобила, но до това не се стигна, тъй като Фурнаджиев ритна гумата на колата. Тя започна да свири и собственикът се появи от близкото заведение, при което му беше казано да си премести колата, защото пречи на работниците.

Нека хората да видят като не си плащат какво ще последва, обади се един от полицаите, дошли да надзирават за евентуални проблеми.

Останалата част от дейността по премахване на незаконния павилион премина без произшествия. Будката беше вдигната. Тя ще се остави на отговорно пазене за около година. Ако дотогава собственикът не я потърси, ще бъде продадена на търг. Ако е годна, разбира се. Ако не – ще бъде изхвърлена.

Премахването на незаконните постройки започна още вчера. От планирани четири гаража два са били вдигнати, един е бил отстранен доброволно от самия собственик. Четвъртият пък е бил пълен с различни вехтории – дивани, кресла, техника. Нещата са били описани и изнесени и днес гаражът ще бъде махнат. В района има още два гаража, които ще бъдат вдигнати. Единият се намира до Филипово, а другият е зад Френската гимназия.