Защо мъжете не харесват интелигентни жени?

38
Добави коментар

Женски качества Нехаресвани от мъжете

Случвало ли ви се е да видите мъж, който си пада по по-умна жена от него. Може би има такъв , но те са направо рядкост. Като цяло мъжете се захласват към  по-глупавичките дами.

 

Обяснението е доста просто – първо защото ще положат по-малко усилие за да я свалят и второ защото по-лесно ще я командват в живота. Който както иска така да ги разбира тези два неоспорими факти.

Според едно допитване до мъжете, повечето заявяват , че с по-глупава жена се живее по-лесно. Друга интерсна статистика показва, че повечето мъже предпочитат жената, която са си избрали да е красива без да е много умна. Обаче този тип мъже са склонни към честа смяна на партньорките си.

Има и тенденция, в която тарикатите мъже си избират умни жени, но тайничко се оглеждат  за по-глупавички. Този макар и доста рядък тип мъже предпочитат дамата макар и да е доста умна поне да не го показва , особенно пред приятелите му.

Ако се върнете назад в миналото и си направите една бегла статистика на вашите познати момичета и приятелки от училище, ще видите, че  скромните, тихите и по-незабележими момичета първи се женят и забременяват. Умните красавици (често гонещи кариера) едвам успяват да се оженят на 30 и повече години. Като цяло силният пол не обичат жени с високо общественно положение.

Дори да си представим, че това може да се случи и мъж се ожени за управителка на проспериращо голяма компания – как би се чувствал той? Със сигурност либидото му ще бъде накърнено и той ще се чувства подтиснат. Е разбира се, ако жената израсне в службата по време на брака, мъжа по-реалистично приема промяната дори и се радва за успеха на съпругата си.

В последствие обаче идва опасноста от развод, като една от причините е именно повишението на жената в ейрархията на компанията. В заключение един безплатен съвет от нас към вас дами: Дори и да сте много умни и интелигентни не го показвайте на публични места, когато любимият ви е наблизо.

Така ще го направите да се чувства по-уверен  в себе си.  По този начин помагате и на себе си и на вашата връзка. Това разбира се не означава да си мълчите и да се оставяте да ви унизява.

Просто проявявайте тактичност и когато е нужно отстоявайте позицията си.

Всичко зависи от вас, защото в крайна сметка вие „карате влака” нали?