„Вълшебен свят“ от пясък сътвориха в Бургас

0
Добави коментар

Пясъчният град в бургаския парк „Езеро“ стана арена на фееричен танцов спектакъл с главни действащи лица Аладин, Тинкърбел, Оловният войник, Арлекин, Червената шапчица. Темата на града от пясък е „Вълшебен свят“, а обитателите му са анимационните и приказни герои Бъгс Бъни, Тазманинският дявол, Красавицата и Звярът, Хензел и Гретел, Симба, Немо, Пепеляшка, Мечо Пух, Хелбой, Алиса в страната на чудесата, Цар Лъв, Том и Джери и много други.

„Можем да кажем, че в Бургас се организира най-хубавият и най-интересен фестивал на пясъчните фигури. Освен това постигнахме нашата първоначална цел – успяхме да създадем собствена школа от скулптори. Тази година българите са повече от чужденците и всички виждате, че са се справили не по-зле от тях“, заяви при откриването бургаският кмет Димитър Николов.

В празника се включиха музикантите от духовия оркестър, артистите от Бургаския балет, момичетата от СКХГ „Черноморец“ и от танцов клуб „Фрея“.

Общо 18 скулптори от 9 държави сътвориха от 3500 тона пясък 18 фигури с образите на любимите детски герои. Произведенията им ще останат в парка до 15 септември, а при хубаво време и до октомври. Цените на билетите са като миналогодишните – 1 лв. за деца и пенсионери и 3 лв. за възрастни, уточниха от пресцентъра на община Бургас.