Паметникът на Бузлуджа се руши

2
Добави коментар

България
  

Паметникът на Бузлуджа се руши

PlovdivWeek на 05/07/2012, 17:04

Снимка: verticalshot.com

Паметникът на Бузлуджа пропада

Има опасност за пропадане на паметника на Бузлуджа. Освен това металните врати не се заключват и всеки може да влезе вътре без проблем.

Това бе установено след проверка на областния управител на Стара Загора Недялко Недялков. Мястото е пълно с туристи и играещи деца, въпреки опасностите.

По тази причина металната врата, водеща до монумента вече е затворена. Правителството отпусна помощ в размер на 35, 4 хил. Лева, които трябвало да отидат за обезопасяването на сградата през ноември. Тогава са били зазидани входовете към паметника, а отворените шахти – покрити с решетки.

Последната проверка показва, че материалите, с които са направени мозайките са изчезнали. Липсва и мраморът по коридорите и стъпалата. С решение на Министерски съвет собствеността на комплекса е прехвърлена на БСП.

От Областната администрация на Стара Загора коментират, че до този момент от ръководството на партията не са дали становище на изпратения от Стара Загора проектодоговор за безвъзмездно прехвърляне, пишат inews.bg

Тагове:
българия
паметник
бузлуджа
разруха