Филмче.нет

2
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Студиото Pixar има навика да предизвиква най-наблюдателните фенове като крие в анимационните си филми така наречените „великденски яйца”. Това са образи на предстоящи герои или предмети и надписи, които имат сантиментално значение за екипа. Има си и дежурни „яйца”, които се появяват в почти всеки проект на Pixar. Такъв е случаят с микробуса на Pizza Planet от “Играта на играчките”, който не се набива на очи единствено във „Феноменалните”.

Едва ли сте очаквали обаче превозното средство да попадне в средновековната шотландска легенда „Храбро сърце”. Е, там е.

Наистина съжалявам, че разкривам тайните на приказката месец преди родната премиера, но… не ми се чака. Ако все пак искате сами да откриете микробуса и таласъма Съли, спрете дотук.

Превозното средство от Pizza Planet стои върху масата на вещицата в „Храбро сърце”, която обича да дялка дървени фигури с формата на мечки. Сред нейните произведения откриваме и стилизирана версия на Съли, който анонсира предстоящата лента на Pixar „Академия за таласъми”.

Потвърдено е още, че надписът A113 също присъства в шотландската история. Това е номерът на стаята в академията CalArts, където са учили четиримата основни режисьори на Pixar – Джон Ласитър, Андрю Стентън, Брад Бърд и Пийт Доктор. И макар все още да не е известно къде е скрит надписът, твърди се, че той е изписан с римски цифри – ACXIII.

Но да се върнем на Съли. В „Таласъми ООД” точно на него бе подадена малката рибка Немо. В „Търсенето на Немо” пък бе издаден образът на господин Феноменален. Изненадата за мен обаче е, че „Колите 2” също акцентира върху следващата лента на Pixar. А тя в случая е „Храбро сърце”. Кралското семейство (включително тризнаците) присъства в анимацията като автомобилна картина.

Вече знаем, че шотландската история е посветена на Стив Джобс (един от тримата основатели на студиото). Обърнете обаче внимание, че един от лордовете в приказката се нарича Макинтош. Това е препратка към първия персонален компютър на Apple. Най-сериозно продуктово позициониране в памет на Джобс обаче имаше в „Уол.И”. Ще чуем и името Съри, но уви, тук заигравката не е към гласовия асистент на iPhone, а към новороденото дете на аниматор от студиото.

Вероятно в бъдеще ще бъдат открити и други „великденски яйца” в приказката за принцеса Мерида. По-интересните със сигурност ще споделя с вас.

Премиера в България: 03.08.2012 (Brave / Форум Филм България / Walt Disney-Pixar)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂