Хранителни Добавки

2
Добави коментар

АЛОЕ

Лечебните свойства на алоето са известни от три хиляди години. В сочните тъкани на това растение се съдържат антрахинови гликозиди, смолисти вещества, летливи масла, ферменти,гликозиди, витамини, фитонциди. В това уникално растение се съдържат 20 от 22 аминокиселини, необходими на човека. Наскоро учените откриха в алоето рядък и сложен въглехидрат – ацеманнан, който се приема при лечение на грип, морбили, язва, доброкачествени и злокачествени тумори и дори спин.
Алоето великолепно тонизира и ободрява организма, подобрява обмяната на веществата, повишава апетита. То е незаменимо в козметологията.
Сокът от алое има слабително, бактеростатично и бактерицидно действие по отношение на различните микроби: стафилококи, стрептококи, дифтерийни, тифозни и дизентерийни бактерии. Има широко приложение в народната медицина.
Алоето намалява възпалението при язви и колити, действа превъзходно на стомаха и черният дроб, помага при конюктивит, порезни и гноини рани, изгаряния, способства за увеличението количеството на еритроцитите, хемоглобина и частично левкоцитите.
Препаратите от алое се приемат като стимоулиращи средства при различни заболявания и за повишаване съпротивителните сили на организъма.