Направи си куклен театър на сенките

2
Добави коментар
artandblog
artandblog

Ако сте решили да възпитате артист у дома си, можете да започнете от сега като направите домашен театър. За целта ще ви е нужна сцена, която днес ще ви покажем как става в домашни условия.

Необходими материали:

– плат

– хартия

– акрилни бои

– четка или малък валяк

– лепило

Инструкции:

Започнете като решите размера на вашия театър. След това срежете белият плат в този размер. Не е необходимо да подгъвате крайчетата на плата, защото няма да се разнищят след като ги обработим.

След това помислете как искате да изглежда видимата форма на театъра. Направете си шаблон от хартия на тази част, която ще бъде осветена и сцена на театъра ви. Изрежете шаблона и го закрепете централно на белия плат.

С четка или малък валяк започнете да оцветявате останалата част от плата, която ще играе ролята на „завеса”. Оставете акрилната боя да изсъхне добре. След това премахнете хартиения шаблон. Забележете, че крайчетата на плата не са се разнищили, защото са боядисани!

От други цветове и шарки плат изрежете малки триъгълници, които ще апликирате отгоре с лепило или шев. Най-лесният начин за използване на такъв вид театър е да закачите тел между два стола и с две шипки да захванете за телта. Всичко, от което се нуждаете лампа и марионетки.Източник: giverslog

Вижте как сами да си направите Марионетка