Вдигат изоставени коли от общински терени в пловдивския район „Западен“

1
Добави коментар

В пловдивския район „Западен“ започна принудително репатриране на стари и изоставени автомобили. Със заповед на районния кмет Десислава Желязкова ще бъдат отстранени всички коли, които от години гният и ръждясват на общински терени.

За целта ще бъде сформирана 4-членна комисия с участието на представители на районната администрация, на Второ РУП, ОП „Организация и контрол на транспорта“ и фирмата, която има договор с общината за принудително репатриране на автомобили.

Комисията ще опише всички автомобили на територията на район „Западен“, които на пръв поглед са безстопанствени. За всеки един от тях ще бъде изготвен констативен протокол, в който ще се конкретизира външният вид на колата на база визуалния контакт, и ще се направи опит да се открие собственикът й. Ако такъв не бъде установен, той ще бъде издирван по регистрационните номера на колата в КАТ. На самия автомобил ще бъде залепен специален стикер с всички данни и предписания за преместване на практически излязлото от употреба МПС.

От районната администрация уточниха, че на собствениците на такива коли ще се даде 14-дневен срок сами да вдигнат и преместят автомобила си в частен имот или да го предадат за скрап. След това той ще бъде принудително репатриран от служители на районната администрация на отредените за това места.

От районното кметство съобщиха още, че по разпореждане на Десислава Желязкова през почивните дни са запълнени спешно опасни за движението дупки на ул. „Равнища“. Вследствие на обилните пролетни дъждове изровените участъци по и без това доста натоварената улица се отвориха като кратери, уточни Желязкова. Някои от тях са били с дълбочина над 20 см. „Предприехме тези действия и във връзка със сигнали на граждани, които живеят в района или ползват магазини, обществени сгради и детски заведения и минават по ул. „Равнища“, допълни районният кмет. Десислава Желязкова каза още, че тя и районната администрация остават отворени по всяко време за сигнали на жителите на района относно неуредици, които създават най-малкото дискомфорт.