Помагат ли билките при кървене на венците?

3
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Фитотера­пията дава добър ефект при кървене на венците, кое­то фактически е първият етап на развитие на пародонтита. Но билковите смеси ще ви помогнат, ако напълно сте изчистили зъбния камък и зъбния налеп. Ето някои полезни рецепти:

Отвара от дъбова кора в съотношение 1:10 се използва за изплакване при кървене на венците.
Много полезна е салвията, чиито растения оказват дезинфекциращо, противовъзпалително и кръвоспиращо действие. Използва се за укрепване на венците, приема се като външно средство, защото чай от салвия помага и при възпаление в устната кухина и. върлото. Попарете листа от салвия и докато отварата е топла, изплаквайте болното място, като задържате по-дълго време в устата. Ако ви остане отвара, не я използвайте повече, пригответе си нова и извършвайте процедурата често – няколко пъти за половин час, така възпале­нието ще стихне.
Пародонтозата се повлиява много успешно от пчелни продукти. За най-ефективен се приема прополисът – той оказва не само бактерицидно, но и стимулиращо действие на тъканите на венците, като ги възстановява. Добър ефект се получава, ако използватеапликации б 4-процентна настойка от прополис върху повърхността на шийката и ко­рена. Можете да втривагпе върху венците си мед, смесен със сол! но разбъркайте добре – 20 г мед с 5-10 г сол.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Публикувано в категории: Зъби и устна кухина

Автор simeonova

Лечение на пародонтоза с народни средства

* Канелена водка: 9 супени лъжици канела се разбиват с чаша водка и се оставят в плътно затворен съд две седмици. През това време съдът не се отваря. След като мине посоченият срок, сместа се прецежда и канелената тиня се изхвърля. С тази канелена водка може да се изплаква устата, но не бива да се гълта!

Нелекуваният пародонтит причинява пиорея

Пиореята е напреднал стадий на заболяването пародонтит. Протича като инфекция в костите и пародонта. Симпто­мите:

…Какви са първите прояви на левкозата?

Непрекъсната слабост, сънливост, раздразнителност, замайване и задух могат да подскажат за наличието на болестта левкоза

Кървенето на венците може да ви отведе на оня свят!

Швейцарски изследователи стигнали до извода, че в ус­тата на човека живее една опасна бактерия, която е в състояние да предизвика тежка болест и дори смърт, в случай че попадне в кръвотока. Ето защо е толкова важно да се грижим за здравето на венците, за ко­ето неведнъж сме предупреждавали.

Кървене на венците по време на бременност

Възпаление на венците се появява при 50% от всички бременни жени. Това възпаление се нарича гингивит и ако не се вземат мерки за лечението му навреме може да се развие до парадонтоза, а това може да предизвика преждевременно раждане. Има редица причини за възникването на това заболяване по време на бременност.