Червени боровинки, просто малки горски плодове или още нещо?

3
Добави коментар
black_tulip
black_tulip

Червени боровинки, просто малки горски плодове или още нещо?

неделя, 31 март 2013 10:20

Written by black_tulip

Обичате ли боровинки?

Да, става дума тъкмо за онези мъничките плодчета, които ни радват и които събираме и похапваме с голямо удоволствие, когато излезем на разходка в гората. Всъщност до скоро не се знаеше много за това какви лечебни свойства имат червените боровинки, но се оказа, че тези мънички плодчета за много полезни за здравето ни. Боровинките съдържат в себе си изключително полезните за здравето ни: проантицианидини, антиоксиданти и NDM, витамини А и С, манган, захари, пектин, органични киселини, минерални вещества и други.

Че имат полезни витамини и минерали стана ясно, но да видим как могат да помогнат червените боровинки в борбата ни с различните заболявания.

 

Всички сте гледали рекламите по телевизията за различни медикаменти, които помагат да успокояване на уринарния тракт. А забелязали ли сте, че всички те включват червена боровинка в състава си? Това е така, защото в червените боровинки съдържат проантицианидини, които пречат на бактериите да проникнат и да се залепват по стените на уринарния тракт.

 

В последните години се изписа и изговори много за детоксикацията на организма и за това колко полезно е пречистването на организма ни, за да можем да живеем природосъобразно. Червената боровинка може да ви помогне, ако искате да декотоксикирате организма си. Можете да си приготвите в домашни условия една страхотно тонизираща напитка, която включва: сок от червени боровинки, сок от половин лимон и вода.

 

В това мъничко, червено плодче се съдържат и флавоноиди, които предпазват организма ни от различни сърдечно — съдови заболявания и артеросклезора.

 

Червените боровинки за полезни и в борбата срещу рака, туморите и язвите в стомаха, проблеми с белите дробове, лимфните възли и т. н.

 

Тези малки плодчета може да ви спаси от поява на камъни в бъбреците, тъй като съдържа хининова киселина.

Червени боровинки, просто малки горски плодове или още нещо?

5.00 / 5

5

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

1 vote, 5.00 avg. rating (97% score)