Модни съвети от елегантни баби

20
Добави коментар
antani
antani

Стилът е едно от онези неща, които се усъвършенстват с напредването на възрастта. Ето защо решихме да се обърнем за вдъхновение към по-възрастните дами – баби между 70 и 100 години, които спокойно могат да се нарекат модни експерти. Вижте ги и си ги спомнете следващият път, когато излезете да пазарувате. Също така се замислете дали няма какво да научите от собствената си баба.

Джойс, 80 г.

„Знаете ли, като по-възрастна жена аз не търся стил, а елегантност в обличането. Винаги съм поставяла елегантността на първо място. Съветът ми е никога да не се страхувате да опитате да изглеждате по-различно от масата.”.

„Стилът се изразява в правилното бижу, правилното деколте и най-вече в правилното поведение.”

Рут, 100 г.

Рут Кобин е една невероятна 100-годишна жена. Тя практикува Пилатес веднъж седмично и винаги се гласи преди излизане, защото „никога не знаеш кого можеш да срещнеш по пътя.”. Съветът й: „Инвестирайте в качествени дрехи и аксесоари. Те никога не излизат от мода.”.

„Цял живот съм била физически активна. Посланието на една стара реклама на Елизабет Арден гласеше: „Ако искаш да изглеждаш така, когато си на 40, започни, докато си още на 20.”.

Роуз, 100 г.

Роуз съветва жените да заложат на излъчването си, а не да се опитват да привличат вниманието с агресивен външен вид.

„Евтините червила са също толкова хубави, колкото и скъпите, да не кажа, че са по-хубави. Пробвала съм всички марки от Шанел до Ести Лаудер, но напоследък открих, че най-много ми допадат червилата на Ревлон.”.

„Бъди уникална. Ако всеки друг носи нещо, значи то не е за мен.”.

Мери, 72 г.

„Отнасят се с теб по-внимателно, ако си добре облечен. Не ми се иска да се разхождам наоколо като някоя тъжна старица. От време на време си струва да нарушаваш правилата. Аз например нося очила с леопардоба щампа.”.

„Слънчевите очила са по-добра идея от лифтинг на лицето, те крият следите от изминалото време и едновременно с това ти позволяват необезпокоявано да шпионираш хората.”.