Ла Лига: „Клаузата на Меси от 700 милиона евро е валидна“

1
135
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Клаузата за прекратяване на договора между Лионел Меси и Барселона в размер на 700 милиона евро, остава валидна и трябва да бъде платена, за да може отношенията да бъдат прекратени едностранно, заявиха от Ла Лига.

Меси е информирал Барса, че иска да напусне клуба и не се яви на задължителните предсезонни медицински тестове с останалата част от първия отбор в неделя.

Според докладите аржентинската звезда вярва, че клаузата в договора му, която му позволява да го прекрати в края на всеки сезон – и по този начин да стане свободен агент – все още важи, тъй като сезон 2019-20 бе удължен до август поради пандемията от коронавирус.

От Барселона обаче изглеждат непреклонни, че тази възможност е отминала и опцията за купуване на играча е възможна срещу заплащане от 700 милиона, ако той иска да бъде освободен.

В изявление, публикувано в неделя, от Ла Лига настояват, че договорът на Меси може да бъде прекратен от играча само, ако клаузата за освобождаване е изцяло платена.

В изявлението на Ла Лига се казва: „Договорът в момента е в сила и съдържа „клауза за прекратяване“, приложима в случай, че Лионел Андрес Меси реши да прекрати предсрочно едностранно договора, в съответствие с член 16 от кралския указ 1006/1985 г., от 26 юни, с който се уреждат специалните трудови отношения на професионални спортисти.“

„В съответствие с приложимите разпоредби и следвайки съответната процедура в тези случаи, Ла Лига няма да извърши процедурата по отписване на играч от федерацията, освен ако преди това не е заплатена сумата по тази клауза.“

Според съобщенията Меси е решен да напусне Барса, клуба, към който се присъедини като 13-годишен, но всеки ход би се усложнил от необходимостта купувачът да плати трансферната такса.

Твърди се, че Манчестър Сити, Интер, Пари Сен Жермен и Ювентус са с най-голям шанс да го вземат, но огромните му заплати представляват основна пречка в преговорите, даже без да се взима предвид трансферната такса.

Въпреки че е малко вероятно Барса да успее да получи 700 млн. Евро, те вероятно ще искат поне деветцифрена сума, въпреки че договорът на Меси изтича след по-малко от година.

Източник: FOTMOB

Категория: Футболни трансфери

Тагове:
Ла Лига, Барселона, Лионел Меси