Фитнес и Здраве: Програма за тренировка на рамене и трапец

31
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Прекарваш безброй часове в трениране на гърди и може би ръце, но пренебрегваш раменете , без да споменаваме и трапеца до степен, при която те изглеждат изостанали с години назад.

Ако имаш този проблем, ето тре­нировката за теб.

Начин на изпълнение и последователност на упражненията:

Първо, ще изпълняваш общо 14 серии упражнения с една ръка за рамене/тра­пец с кабел. При разтварянето встрани повдигай В-ръкохватката най-малко па­ралелно на пода, и се увери, че спираш спускането на около 15 см от тялото, за да поддържаш напрежение. След кабела намери щанга и стойка. При повдигането пред тяло отново се увери, че спираш движението на лоста надолу на около 15 см от тялото, за да си осигуриш постоянно напрежение в атакувания мускул.

При всяко от първите седем упражне­ния подбери тежест, която ти позволява да стигнеш до отказ при необходимия брой повторения. За финалната серия намали тежестта с около 20% и изпълни толкова повторения, колкото е възмож­но.

За финал направи серия от сто повто­рения от раменни преси с дъмбели и повдигане на рамене с дъмбели. Ако стигнеш до отказ преди 100, почини за кратко, после продължи, докато стигнеш 100. Добро правило е да почиваш толко­ва секунди, колкото е броя на изпълне­ните в серията повторения. Например, ако стигнеш до отказ при 70, почини 30 секунди, преди да продължиш.

упражнение
серии
повторения
3
6,15, до отказ 
4
6,10,15, до отказ 
3
6,15, до отказ 
Повдигане на раменете с една ръка с кабел
4
6,10,15, до отказ 
Повдигане на щанга пред тяло
3
6,15, до отказ 
Повдигане на рамене с щанга 
4
6,10,15, до отказ 
Раменна преса с дъмбели
1
100
Повдигането на рамената с дъмбели за трапец
1
100

ЗАБЕЛЕЖКА: * Не включва 1-2 загряващи серии ** Почивай 1-2минути между сериите