Венец с рози от рециклирани материали

1
Добави коментар
artandblog
artandblog

Текстилните цветя са лесно приложими за много области като – облекла, бижутерия, украса за дома, подаръци и картички.

Ако ви харесва идеята запретнете ръкави и си направете лесна и красива декорация за дома с малко материали. Този красив венец можете да разположите на стена, врата или навън.

Необходимо:

– парчета плат, хартия, панделка

– ножица

– лепило

– форма за венец

Започнете:

Първо изрежете дълги ленти от цветни парчета плат. Ефектно се получава и от хартия, където възможностите за цветово разнообразие са повече. Ако харесвате панделките и искате да ги включите действайте смело, можете да използвате каквото ви хрумне.

После направете възел в единия край и започнете да усуквате и навивате лентата в кръг като добавяте лепило, от време на време. Продължете да навивате и усуквате докато не достигнете края, който залепете от задната страна на розата. Можете да експериментирате с различни техники на завива, за различен ефект. Направете също рози от различни размери, цветове и материали.

След това си направете кръгла форма за венец от картон/ кашон. Увийте я с различни цветове хартия и започнете за залепвате текстилните рози. Скупчвайте рози с различен размер, цвят и материал. Резултат – прекрасен цветен венец, с който да отбележите пролетта. Източник: alisaburke

Сподели:

tweet

Tags: ВенецДекорацияЕкоИдеиНаправи си самПролетрециклирани материалирозиУкрасахендмейд