Красота, стил и още нещо!

1
Добави коментар

Лесно е да поддържаме хубав маникюр и при домашни условия.Необходимо е да знаем основните правила, съобразени с нововъведенията в тази област, както и да подберем правилно инструментите за процедурата.

Маникюр се прави на всеки 7-14 дни. Ето няколко стъпки, чрез които можем да го постигнем:

Почистете стария лак с памучен тампон, напоен с лакочистител. Следите се остраняват най-добре, като задържите навлажнения памук върху нокътя за няколко секунди, а след това разтриете в посока към горния му край. Избягвайте ацетона и подобните на него химикали. Те увреждат повърхността на ноктите, като предизвикват изтъняване на нокътната плочка.

Следващата стъпка е да подкъсите и оформите ноктите. Това се постига с помощта на картонена пила с едрозърнесто покритие. Не се препоръчва рязането на ноктите с ножица, защото така те започват да се цепят. Важно е да запомните, че движението при пиленето е от външната страна към средата на нокътя и никога напред назад. Също така не пилете ноктите си, когато те са влажни, по този начин ги предпазвате от нацепване и чупене. При оформянето на ноктите дръжте пилата на 45 градуса под горния край на нокътя, за да не го обелите.

За да завършите обработката на ноктите, използвайте полираща пила. С едната страна се изглаждат неравностите, с другата полирате. Не пропускайте тази процедура. По този начин вие предотвратявате обелването и разцепването на нокътя.Идва ред на омекотителя за околонокътните кожички. Добри продукти са крема, маслото или лосиона. Нанесете го по цялата плочка и след това потопете пръстите си във ваничка, напълнена с топла и сапунена вода за няколко минути. Имайте предвид, че прекомерното киснене на пръстите, може да предизвика подуване на нокътната плочка.След като извадите ръката от водата и я подсушите в кърпа, вземете клечка с увит около върха й памук (или специлна шпатула за кожички). Хванете я удобно с три пръста, както държите молив. Без да оказвате натиск, избутайте омекналата кожичка от плочката на нокътя към неговата основа.Почистете с клечка и пространството под ноктите. Тази манипулация изисква да бъдете особено предпазливи. Ако разкъсате кожичката на пръстите ви под плочката, рискувате да причините инфектиране на ноктите.Ексфолирайте ръцете си. Хитър и безплатен начин е да използвате останалата утайка от сутрешното ви кафе. Бихте могли да смесите и чаша морска сол с две супени лъжици зехтин и 6-7 капки етерично масло (например от лимон). С тази приятна процедура, вие не само почиствате мъртвата кожа на ръцете си, но и масажирате дланите си.Разтрийте ги добре, като не забравяте гърба на китките и самите пръсти. За да постигнете максимален ефект от масажа, движете ръцете си по начина, по който си слагате ръкавици, от върха на пръстите по дланта. След няколко минути ексфолиране, изплакнете добре с хладка вода.За нея ви е нужен овлажняващ лосион.Оставете го да попие добре.Използвайте лак – база. Това е основата, която защитава нокътната плочка от дълбокото проникване на самия лак. С тази стъпка също така се цели равномерното разпределяне на следващите продукти.Основата предпазва от олющването на лака, скоро след като сте го нанесли. Той предпазва ноктите и от пожълтяване. Проблем, който се среща често, ако използвате лакове постоянно в дълъг период от време.След като изсъхне базата, нанесете първи слой лак. Изчакайте една минута, преди да поставите и втория слой.Ако лакът се разтича трудно, не е добре да тръскате шишенцето. Обърнете го с дъното нагоре и след това го потъркалйте между дланите ви. Така ще предотвратите появата на мехурчета, които ще попаднат и върху нокътя и маникюра ви няма да изглежда гладък и завършен. Оставете лакът да изсъхва бавно, за да не се набръчка или напука. Духането върху пръстите, намалява блясъка. Започнете лакирането от средата на нокътя в посока от основата му към върха, а след това нанесете и от двете страни по веднъж.Маникюрът ви ще запази свежия си вид за по-дълго време, ако поставите и слой защитен лак. Можете да нанасяте върху оформения си маникюр безцветен, защитен лак всеки ден, за да удължите трайността на маникюра си.