Тауър Бридж с LED осветление по повод олимпийските игри в Лондон

3
Добави коментар
dianid_ad
dianid_ad

                

 

Тауър Бридж, запазената марка на Лондон, беше оборудван с ново осветление от най-висок световен клас, съвсем в духа на олимпийските игри през 2012, които обещават да бъдат „най-зелените” провеждани някога. Тази съвременна енергоспестяваща система беше представена за пръв път по случай диамантения юбилей на кралицата. Тауър Бридж ще бъде в светлината на прожекторите, благодарение на постигнатото споразумение между кмета на Лондон Борис Джонсън и спонсорите на Олимпийските игри. LED-осветлението и окабеляващата система са инсталирани без никакви разходи за данъкоплатците.

Новите светлини ще заменят старите лампи, акцентирайки върху архитектурните достойнства на моста. Светодиодите ще варират с интензитет и цвят, създавайки феерия от багри като в същото време ще намалят значително потреблението на електроенергия. Заемайки централно място по време на олимпийските и пара-олимпийските игри, благодарение на пръстените, символ на спортното събитие, светодиодите ще радват лондончани дълго след 45-те дни на игрите – системата ще бъде функционална 25 години напред! Монтирани са 1800 специални светодиодни лампи, заедно с 2000 метра светодиодна лента, 5000 метра кабели и 1000 захранващи кутии.

Кметът Джонсън казва: „Тауър Бридж е световна икона и една от най-обичаните забележителности, а сега е още по-грандиозен, благодарение на LED осветлението от световна класа.”