To Make-up with Love: DIY: Да си направим палитра от червила

2
Добави коментар

С увеличаване на колекцията ми с декоративна козметика свободното ми място намаля. А, когато тръгна да си нося куфара, вече ми е трудно да го вдигна. Колкото и да се опитвам да не взимам всичко, а според случая да подбера необходимите неща, все се притеснявам, че ще ми потрябва нещо.

Патрончетата на червилата ми заемат страшно много място. Как ли не ги редих и организирах, колкото повече стават, все не мога да им намеря място и ги пръскам на различни места.

Ако сте гледали клипчета на Лиса Елдридж, може би сте забелязали, че тя си организира червилата в специални палитри. Изглеждат много професионално, като и цената им :).

Реших, че още не съм дорасла за палитрите на Japonesque и открих други много готини идеи.

И двете неща съм ги поръчвала от ибей. При скорошното ми посещение на пловдивския Jumbo, видях подобни кутии за хапчета, за символичната цена от 2-3 лв. Другото е пластмасова кутия с 5 отделения с по 5 бурканчета.

Някои от вас може да кажат „ Да, ама това не е много удачно за носене в дамска чанта“. И донякъде ще сте прави. Но си помислете, колко място ще се спести в дамската чанта,  ако ностите  една редичка бурканчета от 5 цвята (аз никога не знам, кой цвят ще ми хрумне да нося). А и кутийките за хапчета, която имам е доста компактна и спокойно мога да си я нося в дамската чанта. По-трудната част е носенето на четчицата.

Всички сме съгласни, че е по-удобно да си ползваш червилото с оригиналната му опаковка и винаги може да си имате и такива. Но понякога от толкова много червила, дори се случва да забравим, че имаме някое. Аз все пак ви давам идея, да намалите броя на гилзичките.  Така и всичко ще ви е пред очите и повярвайте ми, някои цветове, дори ще ги носите повече отколкото сте предполагали.

Самият процес на прехвърляне отнема време, но е лесно и резултата е впечатляващ.

Необходими материали:

– лъжица
– свещ
– малка шпатулка
– чист спирт за дезинфекция
– клечки за уши
– клечки за зъби
– много салфетки или кърпички
– бурканчета/контейнерчета

1. Дезинфекция на бурканчето/контейнерчето

2. Част от продукта изсипете в лъжица и запоплете на свещ. След това повторете с остананалото количество.

3. Изсипете продукта в бурканчето/контейнерчето и изчакайте да изстине.