Интересните новини за часовници

5
Добави коментар

В днешно време има голямо разнообразие от часовници, които се произвеждат по целият свят. Изглежда, че всяка страна вече произвежда собствена марка часовници. Въпреки това, най-добрите часовници все още се произведеждат в Швейцария и Япония. Швейцарски часовници пзаят своята репутация от дълги години насам, те винаги са били известни уникалната си изработка и точното време. Но има и нещо друго, за което малко хора са наясно. Малко след края на Втората световна война, Япония започва да прави часовници. Япония иска не просто да има хубави и точни часовници, тя иска да произвежда часовници, конкурентни на швейцарските.

Швейцарските часовници винаги са знак за престиж и лукс. Всеки, който има швейцарски часовник, много лесно може да се открои от хората около него. Това е така, защото Обикновено само хора на много високи позиции или с добри доходи, биха могли да си ги позволят хубав швейцарски часовник. Но часовниците в Япония се произвеждат по почти същите високи стандарти като швейцарски часовници, но някак си не са спечели същия престиж и добро име, а го заслужават. Това не е много честно, защото има марки японски часовнижи, които пазят точно време дълги години и не отстъпват по нищо на швейцарските.

Япония не иска да прави само добри часовници, тя иска те да носят и престиж. Затова и много строго се контролира производството и се наложиха някои стандарти, които промениха света. Япония е една от първите производители, които произвеждат часовници с дата на циферблата, като известния часовник Seiko, който стана известен като часовник на времето си. От Япония са тръгнали голяма част от иновациите в този бранш. Като започнем от електронния часовник и стигнем до часовниците с вградени аларми и клакулатори.

В днешното общество, особено в САЩ и във Великобритания, Rolex часовниците е най-престижната и елитна марка, сред висшата класа. Има много нови марки и колекции от нови часовници, но все още никой не е достигнал историята, успехите и иновациите на старите часовници, произведени в Япония или Швейцария.

Японските и швейцарските часовници остават лидери, когато говорим за прецизни часовници. Тези две сили в производството, често за взаимствали идеи и са ги доусъвършенствали. Има часовници, произведени да изглеждат като гривни, колиета, пръстени и брошки. КОнкуренцията продължава и при водолазните часовници и космическите, където трябва да се мисли, как да се компенсира влиянието на околната среда. Да не говорим, че през това време иновациите напраедват и часовниците за другите калси, започват да предлагат и забавления като телевизия, игри и т.н.

Въпреки всичко това, повечето хора продължават да носят стилни и изчистени ръчни часовници. Това винаги ще си остане класика и ще показва стил и изтънченост. Ето и едно предложение, където можа да разгледате много часовници.