Френска Полинезия – Таити и Бора Бора

49
Добави коментар

Френска Полинезия – Таити и Бора Бора

Във Френска Полинезия влизат основните островни групи Дружествените и Маркизките острови,  Бора Бора и Таити. Намират се в безбрежният Тихи океан и са хипнотично място за всеки посетител. Тези приказни острови са обгърнати от рифове и лагуни и са привлекателно място за многото заможни туристи.

 

Архипелага е толкова разпръснат в океана, че площта му надхвърля тази на континента Европа. Например  архипелага Гамбие е притегателно място за изследователите авантюристи. Тези които обичат лукса и да се поглезят си избират доста шикозното място на Бора Бора. Всички островни групи с изключение на Маркизките острови имат вулканичен произход и са заобиколени от атоли. 

Сърцето на Френска Полинезия е остров Таити. Той е най-големият от Дружествените острови. Вътрешността му е непроходима заради екстремалният планински релеф, но ако се престрашите да навлезете във вътрешността му ви очакват много изненади (зашеметяващи водопади, страховити пропасти, и високи върхове). Ще е жалко да не го посетите.

Столицата  е Папеете – малък по площ град с много автомобилен трафик и миризма на влага и сол. Не пропускайте нощният живот предлагащ изобилие от храна, много музика и забавления. През цялата година на Таити има големи вълни, идеално място за сърфистите, а през октомври може да наблюдавате миграцията на китове.

Тези от вас,  които искат да си починат и да се насладят на удоволствията от живота, Бора Бора е идеалното място за това ваше начинание. Кристално чистите лагуни в комплект с острите назъбени вулканични върхове са перфектно място за романтичните натури.

Тази прочута дестинация изкушава много филмови звезди и богати туристи, но сами преценете за вас дали си заслужава цената. Повечето от услугите, които предлага Бора Бора са доста надценени, за сметка на това обаче спокойствието ви е гарантирано.  Кмиматът като цяло е тропичен, като дъждовният период е от ноември до април.

Температурите достигат 25-29 градуса. Официалният език е френски и спокойно може да си пазарувате в евро.