Армията харчи целия си бюджет за лазерни мечове като в Междузвездни войни

5
Добави коментар
nenovinite
nenovinite

Близо половин милиард лева е готово да похарчи Министерство на Отбраната за лазерни саби като от филма Междузвездни войни, обяви министър Аню Ангелов.

 

„Готови сме да отделим колосален процент от бюджета на ведомството за това, като смятаме, че по този начин българската армия ще изглежда супер готино.“ – сподели с медиите министър Ангелов.

 

Новината идва само няколко дни, след като министърът обяви, че е готов да въоръжи петокласници с автомати, за да ги научи да бранят родината от малки. Според приближени до министъра неговата задача е да изгради уникален имидж на българския боец, който да съчетава върхови точки както от миналото, така и от бъдещето.

 

Освен въоръжението с лазерни мечове, издаващи звука „пж“ и „фж“ съответно при замах напред и замах назад, се предвижда още поръчването на обсадни оръжия: „Защо да не се сдобием с катапулт? През мирно време може да хвърляме дини на огромно разстояние и да снимаме как се разпльокват, а после да качваме кадрите в youtube. Също така камери за нощно виждане, както и такива с топлинни сензори. Ще е страхотно, ако имаме такива“ – ентусиазиран бе министър Ангелов.

 

Сред военните потръгна и слух, че Аню Ангелов иска да наеме Първия професионален руснак, с чиято помощ българските войски да изградят фино чувство и симпатия към зрелищния потенциал на военния ни арсенал.

zhelyo