10 удивителни места по света, които действително съществуват

17
Добави коментар

Планирате ли романтичен уикенд или ваканция скоро? Ако отговорът е да, ви представяме списък с 10 удивителни места, които задължително трябва да отбележете в списъка си и един ден да посетите. Макар и да изглеждат сякаш излезли от приказките, те действително съществуват.

1. Тунелът Уистерия

Няма нищо общо с „Уистерия Лейн“ – улицата, на която се подвизават героините от „Отчаяни съпруги“. Tози поразяващ тунел, съставен от безкрайни цветя, се намира в японския град Китакуиши, и по-специално в „Кавачи Фуджи Гардънс“. Японците винаги са били лидери в изкуството на озеленяване, затова и тунелът е „потопен“ в естетиката на много стилове и дизайни, а деликатната прецизност веднага разкрива произхода му за запознатите с традиционното японско градинарство.

2. Чинкуе Тере

Преведено от италиански като „Петте земи“, Чинкуе тере се намира в сърцето на италианската Ривиера, близо до границата с Франция. Върху областта са разположени пет малки селцета: Риомаджоре, Манарола, Корнилия, Вернаца и Монтеросо ал Маре. Мястото е уникално с изкуствено създадените в продължение на векове стъпаловидни тераси, спускащи се към морето, върху които са накацали уютни къщички.

3. Хотел „Вълшебната планина“

Името говори само по себе си – това е хотел, оформен като планина, който се намира в частния чилийски природен резерват Huilo Huilo. От самия връх на хотела пък се излива водопад, който създава неподражаема атмосфера.

4. Кривата гора

Кривата гора се намира в Западна Померания, Полша, и се състои от около 400 борови дървета с изкривени стволове. Те са били засадени през 1930 г., но защо или кой ги е изкривил е неизвестно.

5. Тунелът на любовта

Идеалната дестинация за всички романтици, Тунелът на любовта се намира в Клеван, Украйна. Образуван е от преплетени клонки и храсти, които пролетно време като напъпят  , се превръщат в истински шедьовър на природата. Дълъг почти километър, името му произлиза от това, че е любимо място за срещи на влюбените двойки. Поверието гласи, че ако преминете през него ръка за ръка с любимия човек, желанията ви ще се сбъднат.

6. „Синята лагуна“

„Синята лагуна“ е уникално геотермично образувание, естествен комплекс от геотермални басейни, намиращо се на около 40 км. от исландската столица Рейкявик. Синият цвят на водата се дължи на минералите във водата и на специфично водорасло, живеещо в нея. Освен с нестандартния си цвят, водата е известна и с това, че лекува кожни заболявания.

7. Леденият каньон

Запознайте се с едно от най-впечатляващите и посещавани места в Гренландия. Най-удобното време да го посетите е мжду май и юли, когато снегът и ледът не са в най-добрата си форма.

8. Пирамидата на Бол

Остатък от вулкан, образувал се преди 7 милиона години, „Пирамидата на Бол“ се намира на юг от Тихия океан и е кръстена на откривателя си капитан Хенри Бол. Този необитаем остров се извисява на 562 метра, което го прави най-високата морска точка в света.

9. Големият бариерен риф

Вероятно сте чували, за най-голямата коралова система в света, разположена край бреговете на Куинсланд,  Австралия. Системата, състояща се от 3000 коралови рифа и близо 900 острова, е толкова голяма, че може да се види дори от космоса.

10. Национален парк „Плитвишки езера“

Национален парк „Плитвишки езера“ е най-старият национален парк в Югоизточна Европа и най-големият парк в Хърватия. Паркът е пълен с пищна зелена природа, красиви лагуни и невероятни водопади.

Други публикации: Share and Enjoy
Коментари