Приказката продължава с Elie Saab » Моден свят

0
Добави коментар
svetla58
svetla58

Elie Saab винаги ни кара да се възхитим на творенията, които е създал. Роклите, дело на ливанския дизайнер, много ни напомнят онези тоалети от приказките, за които мечтае всяко малко момиченце. Може би точно по тази причина жените обичат да носят негови модели, защото с тях се чувстват като истински принцеси.

По време на Седмицата на висшата мода в Париж, ценителите на модата за пореден път се насладиха на красота, феерия и разкош, докато манекенките дефилираха с тоалети на известния моделиер. За новата котюр колекция, ливанецът е черпил вдъхновение от византийската империя, затова всеки един детайл, носи усещане за царственост и достолепие.

Най-голямата сила на Ели Сааб е, че успява да внуши бляскаво настроение и пищност, с невероятна лекота и ефирност. Тоалетите са наситени с много инкрустирани кристали, мъниста и пайети, които обаче стоят върху тъканите изключително хармонично, без да се натрапват излишно. Златни нишки проблясваха деликатно измежду фини материи като коприна, шифон и дантела.

По традиция дизайнерът представи официални и коктейли рокли в няколко различни нюанса. Дефилето започна с ултра елегантни тоалети в черно и продължи с поредица от чувствени предложения в пастелни нюанси като прасковено, екрю, небесно синьо.

Сааб е сътворил и няколко ефектни рокли в оксидно зелено, които грабнаха вниманието на мига. Ревюто завърши със забележителна сватбена рокля в екрю, цялата избродирана с красиви мотиви и допълнена с дълъг воал.

Вижте още колекции висша мода за сезон есен-зима 2012-2013:

Chanel

Versace

Armani Prive

Christian Dior

Dolce&Gabbana

Видео от дефилето:

Автор: Делица Цонева