Най-впечатляващите тунели в света – тема за Светът – Idi.bg

28
Добави коментар
tao
tao

Светът е пълен с изумителни атракциите и ако знаем къде се намират, няма да пропуснем нито една от тях. Тези впечатляващи тунели не се виждат на всяка магистрала. Те са уникални и неповторими. Убедете се сами.

    Този необикновен тунел може да бъде видян в калифорнийския национален парк Sequoia. Пътят преминава през огромен дънер от секвоя. Въпросното дърво е паднало през 1937 г. и вместо да бъде премахнато, администрацията на парка решава да прокопаят тунел през него. Тунелът е широк 5.18 м и висок 2.44 м.

    Малкото градче Гранд Прери в щата Тексас, САЩ, привлича туристи с атракционния тунел, в който светят повече от 4 милиона лампички. Това е най-дългият подобен тунел в света.

    Този красив тунел, обгърнат изцяло в зеленина, се намира в украинския град Kleven. През него преминават само влакови композиции. Местните го наричат Тунелът на любовта, а красотата му е възхитителна, дори и през есента.

  Тунел, прокопан през скално образувание. Намира се в Юта, САЩ.    

Този тунел е една от най-сюрреалистичните, кошмарни и същевременно забавни форми на публичен транспорт. Намира се в Шанхай, Китай  и минава под местната река Huangpu. С влизането в този мигащ и въртящ се тунел сякаш попадате  в стъклена капсула, дълга 647 м.

   

Този закрит пазар, намиращ се в Ротердам, Холандия, в момента е в строеж и ще бъде готов през 2014 г. Огромната конструкция, във формата на тунел, обединява търговски и жилищни площи, както и заведения и ресторанти. Вътре, на огромни LCD екрани се предвижда гигантски плодове и зеленчуци да приканват посетителите. Очаква се съоръжението бързо да се превърне в главната атракция за жителите на Ротердам, както и за прииждащите туристи.    

Тунелът, създаващ илюзията, че минавате през цветна градина, е ситуиран в  Kawachi Fuji Garden в  Kitakyushu, Япония. Известен е под името Wisteria Tunnel.    

Необичаен тунел, идеята на който е да предпази преминаващите коли от срутване на земна маса.

   Тунел, изцяло под водата. Намира се в L’Oceanographic център, Валенсия, Испания.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 2736 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност