Фламенко с Антонио Ередиа – София 2012 – София, България – Peika.bg

29
Добави коментар
chrisbrown2
chrisbrown2

За първи път в страната ще гостува световно известният фламенко музикант Антонио Ередиа. Той и неговата група ще изнесат невероятно представление в София на 20 септември. Събитието ще се състои в НДК.

Антонио Ередиа – роден е в Сакрамонте, Гранада в Южна Испания. Гранада е градът на най-много музиканти, певци, танцьори, и поети в Испания. От 48 години тук се провежда Международният фестивал на музиката и танците, който всеки сезон предлага богата програма от концерти и спектакли, които се представят на открито в най-красивите кътчета на града. Защо в Гранада? Защото в този град през вековете са се установили повечето житани. В такава среда и атмосфера израства Антонио Ередиa. На 9 години вече е ученик при най-добрите майстори на китарата, а на 14 години дебютира на професионалната сцена.

На 25 години Антонио Ередиa е една от най-известните имена в Испания. Има концерти по целия свят – Америка, Япония, Украйна, Германия, Франция и много други. В Гранада е винаги част от фестивалите и концертите в двореца Аламбра, Палатът на конгресие, Театър Изабел Католика и Театър Мануел Де Фаиа. В Мадрид и Барселона е чест гост в най-добрите фламенко концертни зали като Театър Аполо и Каса Патас. Свирил е за световно известните звезди Антонио Бандерас и Анди Гарсия.

Виртуозният китарист е свирил лично на кралските семейства на Испания, Англия, Монако, Мароко и други.

Антонио Ередиа свири на специална китара, от най-високо качество, изработена от най-добрите майстори – ръчна изработка.

В концерта на Антонио Ередия взима участие Раймундо Гонзалес. Танцьорът е прославен в с бързината на краката си и излъчването на истински тореадор. 

Събитието ще се проведе и в Пловдив на 23 септември.