Деси Добрева: Отказах се от ударните инструменти, защото развих тендовагинит

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Искам да развия нивото на мислене и живеене на йогите

Деси Добрева е популярна българска певица, родена във Варна на 29 март 1981 г. в се­мейство на инженери. През 1999 г. завършва училището по изкуства „Добри Христов” във Варна със специалност пиано. Като пианистка е завоювала награди на редица конкурси. Завършва и теоретичен и естраден факултет в Държавна­та музикална академия „Панчо Владигеров” през 2004 г. като магистър във Факултета по джаз и поп пеене и бакалавър във факултета по теория на музиката, композиция и дирижиране. По-къс­но се дипломира и в Музикалния колеж „Бъркли” в Бостън, Масачузетс. Става популярна като

беквокалистка в „Шоуто на Слави,,, където изпълнява редица народни и съвременни поп парчета. По време на работата си там е била част от турнетата на „Ку-ку бенд,,, където е пяла пред 40 000 души публика. Напуска „Ку-ку – бенд,, и прави самостоятелна кариера. Носителка е на награди от международни конкурси и фестивали. През 2008 г. издава първия си самостоятелен албум „Тя Е!”. Същата година достига до финала на „Българската песен на Евровизия” с песента си „StronG,, („Силен,,)

 

 

–          Здравейте, г-жо Добрева, как сте?

–          Благодаря, чувствам се много добре!

–          Имали ли сте някакви здравословни проблеми напоследък и какви?

–          Слава Богу, напоследък не съм боледувала. Тук- там само някоя настинка.

–          Миналата година родихте дъщеря си Алина. Как протече бременността ви?

–          Общо взето – всичко мина добре. Движих се през цялото време доста – разходки в парковете, от време на време правех и гимнастика. Като цяло престанах да шофирам още в 5-тия месец от бременността си и се движих изцяло пеша, което мисля, че също помогна за нормалното протичане на бремеността, както и на следродилния период на възстановяване.

–          Имахте ли някакви усложнения и какви?

–          За щастие бремеността ми беше съвсем нормална, раждането – Също.

–          След раждането от ново сте в отлична форма. Как го постигнахте?

–          Мисля, че преди всичко това се дължи на добрия ген, който имам. Иначе плувам и тренирам, когато имам време и възможност за това. Предпочитам да го правя с пилатес, йога и понякога фитнес.

–          Как се грижите за здравето на детето си?

–          Надявам се да успея да я закаля още от малка, за да не боледува много. Сега, когато времето е по-топло, от време на време КЪПЯ ДЪЩЕРЯ СИ СЪС СТУДЕНА ВОДА, като освен това я водя и на плаж.

–          Какви грижи полагате за гласа си?

–          Старая се да не боледувам често, а когато се случи да се разболея, предпочитам по-алтернативни методи на лечение.

–          Случвало ли ви се е да излизате болна на сцената?

–          Разбира се и то доста пъти. Случвало се е ангажиментът ми да се е състоял от една-единствена песен и аз да съм имала глас точно и само за една песен. Но това ми се е случвало само в по-тежките случаи на грип или настинка, когато се губи и гласът. Обикновено сцената ми действа много стимулиращо. Случвало ми се е преди концерт да се чувствам много зле, но по време на концерта адреналинът ми се вдига, стягам се психически и след концерта все едно никога преди това не съм била болна.

–          Получавали ли сте някаква травма по време на участие?

–          Обикновено КРАКАТА МЕ БОЛЯТ ОТ ВИСОКИТЕ ТОКЧЕТА, тъй като редовно танцувам по време на участията си. поради това често и си събувам обувките на сцената – така дори става по-весело и естествено.

–           Подлагали ли сте се някога на по-сериозно лечение?

–          Не си спомням да съм боледувала някога по-сериозно и се надявам, че и в бъдеще ще продължавам да бъда в такова добро здраве.

–          Спазвате ли някаква специална диета или режим на хранене?

–          Диети не спазвам – нямам нужда, а и ме боли коремът, когато не се храня достатъчно. По-скоро наблягам на добър хранителен режим –   основно хапвам готвени домашни ястия, салати, супи, овесени ядки и т.н. Движа се доста пеша, като освен това практикувам йога и медитация.

–          Имате доста късни участия. Как се справяте с този режим на работа?

–          Повечето ми ангажименти са вечерни, наистина. Сега с бебето е малко по-трудно да се наспивам, но що се отнася до ангажиментите – всичко е въпрос на добра организация и здрава психика.

–          Какви са впечатленията ви от българското здравеопазване?

–          Като цяло мисля, че българските лекари са наистина добри професионалисти, но по-голямата част от тях напуснаха родината и останаха само шепа професионалисти, които трябва да се справят със стотици пациенти. За съжаление срещат.се и меркантилни представители на тази свещена професия. Проблемът е в държавата, в организацията, в системата, а не в отделните индивиди.

–          Кога за последно бяхте в болница и защо?

–          Последният път, когато бях в болница, беше миналата година. Тогава бях в родилното отделение, където родих дъщеря си.

–          Какви травми и сериозни здравословни проблеми сте имали досега?

–          Като ученичка бях започнала да уча ударни инструменти като втора специалност, но започнах да развивам тендовагинит и се наложи да се откажа. Като цяло мисля, че ПСИХИЧЕСКАТА ТРАВМА Е ДОСТА ПО-СИЛНА ОТ ФИЗИЧЕСКАТА и психиката е тази, която управлява включително и усещанията в нашето тяло. Бих искала да мога да използвам интелекта си, на 100%, така както йогите, и да контролирам усещания, като болка, страх и т.н. в тялото си, т.е. по-скоро да не ги допускам в себе си. Източните религии често учат на самоконтрол, чрез който силата на собствения разум може да излекува всяка болест на тялото. Много ми се иска и аз да постигна това ниво на мислене и живеене.

–          Как поддържате здравословен начин на живот?

–          Понякога животът ми не е особено здравословен, особено когато съм по-натоварена и заета. Но общо взето се старая да се храня, да се движа, да се радвам и да се усмихвам повече. Не пуша и не пия, което е един от основните фактори за здравословен живот.

–          Спортувате ли и какво?

–          Нямам особено време за спорт напоследък. Тренировките ми са по-скоро инцидентни или на периоди.

–          Всяка жена е суетна и цени красотата си. Правили ли сте си досега някакви корекции и имате ли планове за такива в бъдеще?

–          Не съм привърженик на пластичната хирургия. Има случаи, когато се налага да се направи, но повечето пъти това се прави от грешно интерпретиране на красотата и липса на интелект.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”