Вал Трейд ЕООД – поредната некоректна фирма

1
Добави коментар
S360
S360

Уважаеми колеги,

Ще Ви запозная с поредната некоректна фирма – “Вал Трейд” ЕООД, за която етиката в бизнес отношенията е абстрактно понятие. Това не е черен PR или пък опит да се оплюе дадена фирма – това е информация, която цели единствено да предпази следващите доверчиви и коректни колеги от подобни грешки. В случая отново не става въпрос за голяма сума, а за принципи!

“Вал Трейд” ЕООД е фирма за търговия на стоки и услуги с централен офис в гр.София. – внос на сувенири от стъкло, метал, пластмаса, керамика и др. – продажба на фойерверки, организира празнични зари, украси с балони и др. Вал Трейд ЕООД е специализирана и в подготовката и организирането на празник, сватба, рожден ден, детско парти, тържествени и фирмени събития.

http://valtrade.info

С две думи – поръчка за печат върху канаваца на изображения от България с цел последващо рамкиране и продаване като сувенири. След като вече има дадена оферта с цена по запитване, управителя на “Вал Трейд” ЕООД – Валери някой си (дори не желая да знам фамилията му) и съпругата му пристигат в офиса ни и се започва двучасов опит за пазарлък и надлъгване. След вътрешен коментар с колегите цената е коригирана до допустимото, одобрена е и уговорката с „клиента“ е да подаде файловете за пускане на проби.

В последствие, колегата търговец отговарящ за “Вал Трейд” ЕООД излиза в болнични. При следващото идване на „клиента“ в печатницата, за да види проба, докато чака, взима от бюрото на колегата листовка, която е предназначена за рекламни агенции и цени съответно за тях. След одобряване на пробите, поръчката е задвижена, въпреки неяснота точно какво количество ще се пуска, защото зададените файлове били „малка част“, от това, което ще се печата и в движение ще „уточняваме“ новите неща.

При идване за да вземе малка част от поръчката, управителя на “Вал Трейд” ЕООД, пожела отново да обсъдим „да сме видели дали правилно си смята цените и квадратурите“ за да си „направи сметка“. След уточняване на тази сложна аритметика и вземане на готовата за момента продукция с „клиента“ се уговаряме за деня, в който ще получи цялата продукция.

При следващото си идване Валери Х изважда брошурата с цени за РА с претенции отпечатаната стока да се плати на тези цени. След дълъг разговор, онемелия търговец се опитва да му обясни, че има пуснати оферти, които той е одобрил, и не подобни претенции са неоснователни. Присъединявайки се към разговора, без да съм длъжен се опитах да обясня защо е редно ценообразуване за рекламна агенция и краен клиент да е различно. Тогава управителя на “Вал Трейд” ЕООД започна с обичайните си тиради как най-лесно „можел да си направи рекламна агенция“ и т.н Подобни разговори са под достойнството ми и при възможност се старая да ги избягвам, затова заявих на управителя на “Вал Трейд” ЕООД че ще плати поръчката си на цената, за която претендира, но следващите поръчки ще са на цената получил по оферта.

От самото начало и идването на управителя на “Вал Трейд” ЕООД в офиса ни, същия парадира с „коректност“ и „безпроблемно плащане“, дори ако искаме предварително. Въпреки това, при получаване на продукцията не носи парите, които дължи и плаща част от сумата, с уговорка да изчисти задълженията си в рамките на няколко дни, когато ще дойде да обсъдим „новата поръчка“.

Както се досещате – след изчакване на 1-2 седмици, колегите започват безкрайни разговори с “Вал Трейд” ЕООД, в които получаваме несериозни и детински отговори, от типа на:

„Ами…в момента освобождавам един контейнер“, „В момента имам много работа…“, „Аз пари на никого не дължа, просто сега си имам ангажименти…“, „Аз не съм в София, ако имате път към Варна….“

И така в рамките на няколко месеца….

Решихме да не „затрудняваме“ управителя на “Вал Трейд” ЕООД с разходка до София, затова изпратихме банковата ни сметка, по която да ни преведат парите. Естествено, няколко дни нямаше никакво развитие и проведохме поредния разговор с “Вал Трейд” ЕООД, в който без да ни дава думата, управителя започна да ни обяснява колко некоректни сме и как сме му объркали плановете ?!

След опитите да се води някакъв диалог и доводите, че е редно след като дадена фирма си е изпълнила коректно, качествено и в срок възложената работа е повече от абсурдно да си „просим“ парите в продължение на месеци – управителя на “Вал Трейд” ЕООД ни остави безмълвни с думите „Между другото….намерил съм си фирма, която ще ми печата на много по-добри цени“

Няма да правя заключения и ще оставя изводите на интелигентността на прочелите този пост.