Асфалтополагаща машина уби работник, шофьорът бил пиян

6
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Вчера около 15.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Малко Търново е получено съобщение за инцидент, възникнал на около 2 км от с. Звездец в посока Малко Търново, при който пътно-строителна машина е притиснала човек.

Установено е, че асфалтополагащата машина, управлявана от 41 год. С.С. от с. Копривец, общ. Бяла, обл. Русе, собственост на фирма «Автомагистрали Черно море» – Шумен, заедно с неправомерно превозвания М.Л., 55 годишен от Русе, шофьор към фирмата, полагала материал, като се движила на бавно на задна скорост.

По неустановен начин ръчката за бавна скорост се изключила и машината ускорила скоростта си по наклона на пътя. Машинистът С.С. предупредил спътника си – М.Л. да скочат в движение, като при опита си да напусне бързодвижещата се по наклона машина, М.Л. се заклещил на стълбата за слизане и е притиснат към мантинелата.

Своевременно дошлата на мястото на инцидента линейка на «Бърза помощ» – Малко Търново откарала М.Л. в посока МБАЛ – Бургас – по пътя обаче,  55-годишният русенец починал. Водачът на пътно-строителна машина е тестван с дрегер за употреба на алкохол, който отчел – 2.74 промила. Взета му е кръвна проба и е задържан в Районно управление «Полиция» – Малко Търново за срок от 24 часа.