Какво е добре да знаем при избора на спално обзавеждане?

3
Добави коментар
ergodesign.bg
ergodesign.bg

Какво е добре да знаем при избора на спално обзавеждане?

Панели ПДЧ с ниско съдържание на формалдехид (клас Е 1) съгласно нормите на ЕС.
Висококачествена дървесна структура. Винаги актуални декори. Не всяко ПДЧ отговаря на тези изисквания. Попитайте за производителя на материала!
Финиш – най-здравият финиш е ламинат, а не меламин! Внимавайте, разликата е съществена!
Кант – ABS (клас Е 1) съгласно ЕС. Внимавайте PVC канта е забранен в ЕС! Вижте дали видимите части са кантирани с 2мм ABS кант!
Сглобки – попитайте за сглобките?! Обикновено некачествените мебели се сглобяват директно с винтове и на главите им се залепват PVC тапи, които са страшно грозни – смърт на тапите, да живее MINI-FIX сглобката! Много е важно кой ги произвежда – ПИТАЙТЕ!
Рафтове и рафтоносачи – добре е рафтовете да са с дебелина 18мм, рафтоносачите да са метални и да са в т.н. „вграден тип” – много яки, за много килограми … споменахме ли „много килограми”?
Плъзгащи врати – купувайте гардероби с „висящи” врати на алуминиеви релси, а не плъзгащи се на релси по дъното. Това ще Ви гарантира безпроблемна експлоатация в бъдеще. Добре е вратите на гардероба да са обкантени с алуминиеви дръжки – така те няма да се „изметнат” след време.
Регулиращи крачета – некачествените гардероби обикновенно нямат. При гардеробите с плъзгащи врати това е задължително. Това гарантира безпроблемно нивелиране и плъзгане на вратите.
Панти – гардероби с височина над 1,90м е добре да бъдат с по 4 панти на крило, а не с 3 – броят има значение, производителят също!
Спалнята – проверете дали е изпълнена конструктивно добре, това Ви гарантира много по-дълъг живот! Матракът също е от значение!