Магията на Ориента с Анжела във Варна

1
Добави коментар
ARTualno
ARTualno

На 5 и 12 август 2012 г. в морската ни столица за първи път Анжела Атанасова ще проведе семинар по ориенталски танци – класически и модерен стил.

Мястото е Варна, а домакин на семинара – Спортен клуб „Енерджи”, ул. „Котел” 10.

През двата неделни дни от 13:00 – 17:00 часа варненци ще могат да се докоснат до изкуството на Анжела Атанасова, създател и главен хореограф на първия в България Арабско-индийски спектакъл „40 дни и 1001 нощи”, както и танцов терапевт в сферата на източните танци.

Семинарът по ориенталски танци /класически и модерен стил/ включва следните направления: Основи на ориенталския танц – теоритична част, в която се обясняват разликите между – ориенталски танц /Ракс шарки и неговите разновидности/, бели денс и кючек.  Практична част – основна постановка на тялото, дихателна техника, позиции на ръце и корпус. По време на загрявка ще ви покажат как всяка част може да работи изолирано от друга част на тялото, хармонизирано и осъзнато дишане и баланс. Основни позиции и движения с ръце, таз, ханш и долните крайнци – правилна постановка и комбинации по музика. Изучаване на характерните за ориенталския стил – осмици вертикални и хоризонтално изпълнение на техниката и отделните арабски кръгове – на място и движение в пространството. Основни египетски стъпки. 

В програмата е заложено изучаването и различаване на отделните стилове на ориенталския танц, като фокусът ще е насочен и към модерния аржентински стил на Raqs Baladi – /египетски фолклорен танц в модерния му страстен вид, където се използват не само ориенталските движения, а и латино-румба стъпки и класика, придаващи естетичен и елегантен вид на този съвременен стил/. В семинара могат да се включват и бременни жени.

Семинарът има за цел да предаде техниката на ориенталския танц и да съпроводжа подготовка по бъдещия концерт – първия мюзикъл – „40 дни и 1001 нощи”, който ще се проведе на 12.12.2012 г. във Варна.

Семинарът ще се проведе в Спортен клуб „Енерджи”, ул. „Котел” 10, Варна.

За контакти:

0899 84 35 84 – Ирена Кирякова – менижър 0897 91 11 60 – Анжела

За Анжела

Анжела започва да се занимава с изкуство още на 4-годишна възраст. Посещава школа по класически балет и пиано. Заминава със семейството си в Тунис и там се запознава отблизо с културата и бита на арабския свят. Преминава през зали по спортна и художествена гимнастика, акробатика, латино-американски танци при професионални педагози. Обучава се в световния руски балет „Тодес”. Учители в професионалния й път още са Надежда Стойкова /Беларус/, IZIDA /Шампион на Германия за 2009 г. по ориенталски танци/ и SHAMS – създателка на школа Shams Belly Dance в Милано, Мади Емара /Египетския майстор на фолклора/. Посещава семинари с известния египетски майстор Заза Хасан. Заедно с Невена Тачева и учителите си създават първият Арабско-индийски спектакъл “40 дни и 1001 нощи” на Балканите, който през 2010 и 2011 година е изпълнен на русенска и софийска сцена.