Още едно красиво доказателство за силата на любовта (снимки)

1
Добави коментар
Fenris
Fenris

В Австралийския център за защита на дивата природа Wildlife Kilmore Rescue Centre в щата Виктория от скоро може да се види идилична картина. Две торбести зверчета и двете сирачета – кенгуру и вомбат, живеят като искрени приятели.

Кенгурчето Ензак и вомбатчето Пеги са неразделни и дори спят в едно легло.  Разгледайте снимките без да бързате – със сигурност ще се убедите, че вомбатчето се усмихва щастливо.  А кенгурчето – то май показва чувствата си по-изразително с жестове.

Ензак бил само на пет месеца, когато загинала майка му. Кенгурчето било намерено и отнесено в центъра за спасяване. Пеги попаднала тук при подобни обстоятелства. Мъничетата се сприятелили още от първия ден и сега са неразделни.

Служителката в приюта Лиза Милигън обяснава това с нуждата на малките да чувстват нечие присъствие и топлина до себе си. Те трябва да слушат как до тях бие нечие сърце. Това е на равнището на природните инстинкти.

За съжаление приятелството на тези сладурчета едва ли ще продължи дълго. Кенгурата са активни и много пъргави и бързи животни, а вомбатите обратното – флегматични и бавни. Рано или късно те просто няма да могат да се настигат.

(Visited 8 times, 1 visits today)