Хубава Жена…!

1
Добави коментар

Кои са отличителните черти на една привлекателна и поддържана жена? На първо място е състоянието на кожата й. Тя трябва да е чиста и гладка. Второ, идеалният маникюр – красиви, здрави нокти с правилна форма. Трето, разбира се, косата. Блестящите и меки коси винаги предизвикват възхищение!

Идеални ръце
Всяка жена цени своя маникюр. Дългите, грижливо оформени нокти са част от имиджа и самочувствието. Но ако те са започнали да се разделят и чупят е необходимо да вземеш спешни мерки. Ето на какво следва да обърнеш внимание.
Твоята задача е да дадеш на организма достатъчно калций. За това включи в храната си повече сирене, мляко и риба. Полезни са също зелето, скаридите и черният хляб.
За слабите нокти е подходящ зехтинът. 1-2 пъти в седмицата го нанасяй на кожата на ръцете и ноктите. Проверено средство са и ваничките със соли. Разтвори в топла вода чаена лъжичка морска или океанска сол и за 20 минути потопи ръцете си в получения разтвор.

Лице

Признай си, че винаги си мечтала кожата ти да е идеално гладка и да не изисква особени грижи. В реалността това трудно се постига, понеже кожата сигнализира за всеки проблем в организма. Но е по силите ти да се приближиш до съвършенството. Необходимо е само да знаеш няколко трика.
Най-важният елемент за клетките на кожата е водата. Недостигът й в организма непременно ще се превърне в бледа и лющеща се кожа на лицето. Приеми за правило да пиеш не по-малко от два литра вода на ден. Много е важно и състоянието на чревната микрофлора. Нарушаването на нейния баланс може да е предизвикано от неправилно хранене и да провокира дисбактериоза.
Това непременно ще се отрази на кожата. За да се избегне такъв проблем, е необходимо да се направи един курс с пробиотици. Те съдържат комплекс от полезни бактерии, нормализиращи чревната микрофлора.
Приеми за правило да не се миеш с вода от чешмата. По-добре използвай преварена, минерална вода или специални средства за почистване на кожата. Два пъти седмично употребявай овлажняващ крем, не позволявай кожата да изсъхва. Никога не си лягай с грим! Избирай козметични средства оптимално подходящи за твоя тип кожа.

Разкошна коса

Красивата коса безспорно е истински подарък
от природата. Но има много причини, които въздействат негативно на нейното състояние. Как да помогнеш на цъфтяща, суха коса да придобие блясък?

Включи в менюто си мастни киселини. Те се намират в рибата – като тон, сардина, сьомга, а също в зърнените храни, ядките, маслините и олиото.

Втривай в краищата на косата полезни масла. Подходящи са рициново, репейно и жожоба. Също редовно подстригвай цъфтежите и не злоупотребявай със сешоара.