Тапетите – бърза и лесна декорация за интериора

1
Добави коментар
carpetmax
carpetmax

Тапетите – бърза и лесна декорация за интериора

Стените са важна част от интериора на дома Ви. Тя може да бъде както акцент и фокус на обзавеждането, така и фон, на който мебелите и интериорните аксесоари да изпъкват.

В тази статия ще Ви дадем някои насоки как можете бързо, лесно и икономично да промените визията на своя дом и прикриете дребни недостатъци по него с помощта на тапетите.

Тапети в недобре осветени помещения

Ако стаята, в която искате да сложите тапети, е с малък прозорец или по-сенчеста и в нея няма досатъчно светлина, можете да промените това, използвайки тапети в топли светли тонове. Най-добрият избор такива случаи са тапетите в жълт цвят, които, дори с миниално осветлеие, създават чувство за слънчева светлина в стаята и я правят по-уютна. Естествено, това е само препоръка и в зависимост от особеностите на интериора и личните Ви предпочитания, можете да изберете и нюанс на друг цвят. 

Тапети за малки стаи

Ако стаята е малка, отново светлите нюанси ще Ви дойдат на помощ, тъй като те дават усещане за простор в помещението. Друг трик, който можете да приложите, са тапети с вертикални райета, които ще направят визуално стаята по-висока, докато хоризонталното райе оптически ще я разшири. За максимален ефект съчетайте двете препоръки – заложете на тапети на райе в светъл цвят. Едно от нашите предложения е моделът Decorpassion, но можете да разгледате и останалите в онлайн магазина ни.

Тапетите не са само хартия…

На пазара вече се предлага огромно разнообразие от тапети с различни декори. Повечето от тях нямат нищо общо с хартиерните модели, които се предлагаха в началото. Сега вече можем да си купим тапети, имитиращи камъни, кожа, различни тъкани и платове, дори такива, изглеждащи като географски карти. С тяхна помощ стените в дома Ви вече няма да стандартни, а със собствена визия, която е в синхрон с интериорния дизайн и отразява Вашата индивидуалност.

Красива разновидност на тапетите са т.нар. фототапети. Те изобразяват природни или градски пейзажи, толкова близки до реалните, че ще се почувствате сякаш сте там! Тези тапети са подходящи за акцент в стаята или за изграждане на кът за почивка или за посрещане на гости. 

Тапети за всяко помещение

Тапетите са подходяща стенна декорация за всяка стая в дома Ви. Те предлагат избор между различни стилове – класически, модерен, флорален и други, сред които със сигурност ще намерите подходящия за интериора на дневната, спалнята, гостната, дори кухнята, коридора и фоайето. Богатото разнообразие е подходящо дори за детска стая, но ако искате нещо специално, което да внесе закачливо настроение и по-ярки и свежи тонове в стаята на детето, заложете на детските тапети. 

Сред най-търсените и харесваните от клиентите модели за стени са влагоустойчивите тапети за баня. С тяхна помощ ще добавите нов свеж дизайн в банята на достъпна цена, като същевременно няма да се притеснявате, че облицовката ще се повреди от водата, а също така ще почиствате банята по-лесно. 

Тапетите – коректор в интериора

Чрез тапетите можете да добавите нови архитектурни елементи към интериора, като колони, фризове, корнизи и други, без да се налага да наемате дизайнер или да утежнявате конструкцията с гипс или други тежки материали. Още едно практично предимство на тази стенна облицовка е, че лесно, бързо и евтино може да покрие недостатъци по стените Ви, които боята не би могла. 

В заключение, 

Тапетите са лесен и бърз достъпен вариант да внесете стил, елегантност и лукс в интериора си на достъпна цена. Допълнително тапетите са подменят безпроблемно и Ви дават възмобжността във всеки един момент домът Ви да има различна визия, съобразена със стила на интериора, Вашите лични предпочитания и индивидуалност.  

А, ако в определен момент решите да смените жилището си, имаме още една добра новина – според  последните изследвания в областта на недвижимите имоти, обзаведените с вкус домове имат до 15 % по-висока продажна цена.

върнете се назад