Фенклуб на АСИ, хоби и развлечения • View topic – За диви и щастливи фенове на „Аси“ •

4
Добави коментар
my-asiclub.com
my-asiclub.com

Нищо ново или неразисквано от нас през годините, но сърбите нали вървят след нас и са насъбрали клюки, видях този линк в друг форум и държа да подчертая, че не съм копирала придружаващия го превод, този си е наш и е верен. Ето и линка http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.14 … ala-Tursku

превод:„ Аси”: Любовта зад кадър, която разтърси Турция M.Vu | 18. март 2012. 12:03 Разочарования, клюки, заплахи, пътни злополуки, натиск от страна на роднините, депресии и политически скандал – това са само част от събитията, разбунили турското общество в течение на две години.Аси и Демир – любов зад кадър

Турският сериал „ Аси”, който в момента се излъчва по Първи канал на сръбската телевизия, приковава към телевизионния екран милиони хора по цял свят. Но не толкова десетките награди, получени от сериала, колкото ставащото на снимачната му площадка „подлудява” зрителите му в Турция, която буквално е „изправена на нокти” по време на снимките на сериала. Любовта, пламнала между двамата актьори – Мурат Йълдъръм и Туба Бюйюкюстюн, продължава да тлее и когато угаснат сценичните прожектори. Разочарования, клюки, заплахи, пътни злополуки, натиск от страна на роднините, депресии и политически скандал – това са само част от събитията, разбунили турското общество в течение на две години, а еуфорията около тях продължава и до днес. Всичко започва през 2007 година, когато турският режисьор Джевдет Мерджан реализира отличния сценарий, създаден по мотивите на романа „Гордост и предразсъдъци”, като отрежда изпълнението на главните роли на Мурат Йълдъръм и Туба Бюйюкюстюн (Демир и Аси). Режисьорът изобщо не е очаквал, че сериалът ще пожъне световен успех благодарение на двамата актьори, още повече, че по време на снимките те започват да показват невиждани досега чувства. Туба и Мурат изпитват любов един към друг не само пред камерите, но и в личния си живот. Тази любов просто струи от тях по време на снимките. Всеки, който е гледал поне един епизод от сериала, твърди, че подобна „химия” между двама актьори досега не е присъствала на телевизионния екран. Все пак ситуацията по време на продължилите две години снимки в Антакия е доста сложна. Мурат е постоянно зает и прекарва все по-малко време с приятелката си, също актриса – Бурчин Терзиоглу, в момента – негова съпруга, но и Туба тогава също е пред сключване на брак. Това обаче не им пречи тайно да се срещат. „Това бяха двете най-хубави години в живота ми”, споделя Туба пред турски медии. „Доста дълго време бяхме разделени със семействата и приятелите си и ни беше трудно, но в мислите си все още съм там.”

Любовта им процъфтява, за това свидетелстват и три асистентки по време на снимките, които следят отблизо връзката им. „Преди около половин час покрай мен в един автомобил минаха Мурат и Туба”, пише една от асистентките. „Беше около 8 часът вечерта. Стана ни интересно къде отиват двамата съвсем сами, при това в деня, в който приятелката му имаше рожден ден. По-късно научихме, че са отивали в града, където са били забелязани заедно посред нощ.” Когато научава за това, приятелката на Мурат, в пристъп на ревност, се напива и тръгва с колата си от Истанбул за Антакия, която е на 12 часа път. По пътя попада в автомобилна катастрофа и се озовава в болница. Когато актьорът разбира за случилото се, бърза да отиде да я види. В болницата между двамата избухва страхотен скандал. В пристъп на ярост Мурат иска ръката й, а по-късно тя нарича случилото се „романтичен” годеж. За да станат нещата още по-заплетени, в цялата история се намесва и семейството на Мурат, а и бащата на Бурчин, който е виден турски политик. Медиите спрягат клюката, че те буквално насила са накарали Мурат да поиска ръката на Бурчин. Продуцентите на сериала обаче имат други планове за тях двамата. Те си поставят за цел всички да научат за любовта между актьорите, защото това вдига гледаемостта на сериала. Когато за това научават семействата на Мурат и Бурчин, започват да се сипят заплахи, изтриват се новини, публикувани в интернет, а на целия снимачен екип е наредено „да си държи езика зад зъбите”. Скандалът придобива мащабни размери, така че даже сайтът http://www.asisdizis.com, посветен на сериала, по нечия заповед е изтрит. Това, което преживява Туба по онова време, е истински кошмар. Когато чува за годежа между Мурат и Бурчин, си събира багажа и заминава за Дубай с едно свое бивше гадже, което, както съобщават медиите, в случая играе ролята на параван. Всъщност тя иска просто да избяга. По време на снимките тя изглежда все по-тъжна, а по времето, когато Мурат изрича съдбоносното „да”, Туба изпада в нервна криза. Когато се срещат отново, след двумесечно прекъсване на снимките, Туба е в депресия, но и Мурат не е в много по-добро душевно състояние, така че при всяка среща на снимачната площадка двамата логично започват да се карат.

„Имам силното усещане, че трябва да взема важно решение за живота си, но в момента не мога да си подредя нещата и да определя какво трябва да предприема. Не мога да го направя сега, защото не знам какво ме чака и какво може да ми се случи – а може да ми се случи всичко. Наречете го паника на една двадесет и пет годишна жена. Все пак усещам, че младежката незрялост ме напуска, вече не искам краткотрайни връзки, не искам вече в емоциите си да се хвърлям от безграничното щастие в безгранична тъга. В една връзка вече бих искала да усетя сигурност, доверие и някаква опора. Уморена съм от бурните емоции в любовта” – споделя Туба. Мурат, както съобщават турските медии, е искал само да защити Туба. Снимките завършват в силно влошена атмосфера, при заснемането на последната сцена става очевидно, че любовната двойка не е успяла окончателно да успокои бушуващите помежду им страсти. След това Мурат многократно „засяга” публично Туба, но тя не „обръща” внимание на това. Въпреки че ги канят да участват заедно в телевизионни предавания по целия свят, те не отговарят на нито една покана чак до миналата година, когато се появяват заедно на кинофестивала в Монте Карло. Там, както и много пъти преди това, между двамата избухва разправия. За Туба вече е късно, тъй като само месец преди това обявява, че е бременна от колегата си Онур Сайлак (който играе ролята на Зия в сериала „Гордата Аси”). Както пише местната преса, Мурат буквално полудява, когато разбира за това. Той се оттегля от публични изяви и отказва да се снима във всякакви продукции, а скоро след това идва и новината, че ще се развежда. Тази новина обаче бързо се потулва. Ясно е – всяко спречкване със семейството на жена му би могло да му струва кариерата. „Бих искал да избягам от Истанбул в някое малко градче, където го няма целия този шум и любопитни погледи”, казва Мурат. „В Истанбул често, без да искам, се будя нощем и не мога да заспя, затова искам да се махна оттук. Този мой неспокоен сън безпокои жена ми, тя често ме тормози за това, като ми повтаря, че това са само халюцинации и че е време да забравя за тази „нощна треска”. Въпреки че твърди, че има напълно идиличен брак с Онур и въпреки че през януари тя му роди близначки, Туба и до ден днешен носи пръстена, подарен й от Мурат по време на снимките на 46-ия епизод от сериала. Тя пък му е подарила часовник, който той все още не сваля от ръката си. Макар че и двамата живеят свой собствен живот, всяко появяване в медиите на имената на двамата актьори неизбежно предизвиква нов скандал.