ПИЛЕШКА ПЪРЖОЛА НА ТИГАН

4
Добави коментар
mm22
mm22

            Понякога малките неща правят старото да изглежда ново, както е в модата например или сухото и не любимо месо да стане най-любимо, както в случая пържоли от пилешки гърди на тиган:-) Мъжът ми ги обича във всякакви варианти, но за мен бе цяло мъчение, след като не ги обичам да ги приготвям и съответно, когато не правиш нещо с любов, то тогава то и не става както трябва. Благодарение на Анка Трифонова, Главен готвач втора степен в Чехия в момента, която ми подсказа една малка тънкост,  пържолите от пилешки гърди станаха любими и за мен, дори и без гарнитура. С Ани, членуваме във фейсбук групата „По чехли“ и тук отново ще й благодаря за ценният съвет, който ми даде! Както много други млади кулинари и аз обработвах месото и го подправях, а след това направо пържех в тефлоновият или грил тигана, но винаги ми стоеше някак дървено до сега. Ето как ги приготвям вече аз и как ще ги приготвям завинаги от тук нататък:

        Необходими са ни няколко филета от пилешко месо, които начукваме лекичко с кухненското чукче от двете страни, колкото да се прекъснат мускулните влакна и да не жилаво после месото. Аз си приготвям в една чиния брашно примесено с подправки – черен пипер, червен пипер, мащерка, сол, чубричка и др. по ваш избор и вкус и веднага слагам от дъската филето в тази смес и отупвам хубаво от всички страни хем да се полепи от нея навсякъде и да стане като кожухче на месото, хем да падне излишното и да не прегаря от него олиото в тигана. В брашното именно се крие тънкостта:-) Така след като си направя всичките филенца си ги подреждам едно върху друго в третата чинийка и се отправям към тигана, което е най-лесната част от рецептата:-)

В добре сгорещено олио запържваме хубаво нашите филенца по няколко минути от двете страни до придобиването на този страхотен златист загар.

И воала ето резултата, както вече казах и без гарнитура ги сервирам,

в други чинийки слагам различни сосове и всеки у дома си ги гарнира според своя вкус:-)

Да Ви е сладко!

и пак