Руски пияница шампион в скока на височина

1
Добави коментар
yApple

Руски любител на чашката стана олимпийски шампион в скока на височина. Ексцентричният Иван Ухов си осигури златния медал с 238 см.

През 2008 г. на турнир в Швейцария той тръгна за опит видимо подпийнал, засили се към летвата, но не направи опит да я преодолее, а само подскочи и се стовари по гръб върху скочището. Човек от организаторите побърза да го прикани да напусне сектора, а от международната федерация обявиха поведението на атлета за скандално.

Хобито на Ухов е да мята ножове у дома си. Той не разговаря с журналисти и често при въпрос от страна на медиите пита „А майка ти как е?“ След победата в Лондон към шампиона се приближи репортер, с когото Ухов поддържа отношения. Журналистът го помоли да сподели първите си впечатления, а отговорът бе „Да имаш зарядно за телефон?“

Иван спечели златния медал с взет в последния момент екип, защото не можа да намери състезателния си потник с номера и неговото име. Ухов не обича да скача с традиционните шпайкове, тъй като не му били удобни.

Той започва с баскетбол, но след 9 г. се отказва заради скандал с треньора. Прехвърля се към хвърлянето на диск, а после избира сегашната си дисциплина съвсем случайно. Видял момчета, които прескачали летва, попитал дали може да опита и след като скочил най-високо, решил, че това е неговият спорт.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти