6 причини, поради които изхвърлят визитката ви

2
Добави коментар
Aardwolf
Aardwolf

Визията и информацията на визитката са сигнали, които подсказват на хората как да възприемат вас, вашата марка и/или фирма. След пръв контакт с някого,  визитната ви картичка остава единственият начин, чрез който той може да си припомни вашата дейност или услуга и да направи контакт с вас. Това е вашата идентичност, вашият шанс да бъдете забележителни и запомнящи се по подобаващ начин.

Твърде обикновеният и скромен дизайн на визитката често бива пренебрегван. И това не е без основание. Да направите страхотно първо впечатление е първата стъпка, но оставяйки безлична визитка е като да поканиш дама на луксозен и скъп ресторант, а след това посред нощ да я изпратиш до вкъщи с раздрънкан автобус от градския транспорт. Нека си го кажем направо – скучната визитка едва ли ще доведе до втора среща.

Всички получаваме визитни картички и често изхвърляме много от тях. Така че защо някои визитки влизат в употреба, докато други влизат в кофата за боклук?

Често срещани грешки при създаването на неефективни визитни картички.

Ето някои често срещани грешки, които хората правят, при избора на визитки:

Лош дизайн – Ако вашата визитна картичка изглежда аматьорски, това подтиква към мисълта, че и вашият бизнес е такъв. Прекалено сложният дизайн пък може да остави както добро, така и много погрешно и негавно впечатление. Отделете повече време на дизайна и не забравяйте, че когато визитката се отпечатва, тя ще е в много по-малки размери и детайлите при сложния дизайн в повечето случаи може да се изгубят. Елементите като цветова гама и шрифт също играят основна роля в представянето, така че не пропускайте да ги подберете внимателно. Неясно послание – Дизайнът и текстът на вашата визитка трябва да са в синхрон по такъв начин, че посланието да е ясно и лесно за четене. Колко пъти сте получили визитка за дадена дейност и след като сте я поглеждали по-късно не се сещате какво всъщност предлага тя. Добавянето на твърде малко или прекалено много информация е наивна грешка, така че тук балансът е от първостепенно значение. Ниско качество на печат – не икономисвайте средства за сметка на качеството при отпечатване. Авторитетният бизнес трябва да изглежда професионално. Ниското качество на печат може да бъде пагубно за външния вид и впечатлението, което визитката оставя у клиентите. Не се подлъгвайте от ниската цена на некачествения печат само за да спестите малко пари. Не си струва. Некачествена хартия – Некачествената хартия, използвана за визитната ви картичка, говори много за вас, независимо дали ви харесва или не. Така че не залагайте на евтината и тънка хартия. В днешно време дори чрез рециклираната хартия може да се изработи тежък, дебел, висококачествен картон за вашите визитки, върху който може да се постигне отлично качество на печат. “Извънгабаритни” карти – трябва да бъдете по-внимателни с размера на вашите визитки. Големите и обемисти картички не винаги пасват добре в джобовете на хората, носещи визитници или портфейли. Докато на вид голямата визитка може да бъде привлекателна, то последното нещо, което някой иска, е да се налага да я сгъва пет пъти, за да я побере в джоба си или в крайна сметка тя бъде изхвърлена. Скриване на информация за контакт – Когато давате визитната си картичка на някого, правите това, за евентуална обратна връзка. Изглежда очевидно, но се убедете, че данните ви за контакт са ясни и директни, а не се крият зад предалено много ефекти и  украси. Ако не искате да ви притесняват излишно, давайте визитката си на избрани хора.

Така че преди да планирате и отпечатате вашата визитка, обмислете процеса внимателно. Задайте си следните въпроси:

Какво искате  вашата визитка да каже за вас?Как ще ви направи забележителни и запомнящи се?

Раздавайте вашите визитки щедро без да ги пестите! Визитката е създадена за да се раздава и разпространява. И накрая, не забравяйте да ги вземете навсякъде със себе си, където и да отидете.

Вашето мнение

Споделете вашето мнение за значението на визитните картички.

Накрая бихме искали да вметнем, че ние можем  да ви предложим визитки с впечатляващ дизайн на супер ниски цени, които вашите клиенти дори не биха помислили да изхвърлят. Пишете ни.

Предлагаме ви да прочетете още

6 причини, поради които изхвърлят визитката ви

1 глас, 5.00 средна оценка (95% рейтинг)