Стоматолог – Зъболекар

3
Добави коментар
dentaconsult
dentaconsult

 Какви са вариантите за лечение на зъби при добър стоматолог, зъболекар, имплантолог от гледна точка на тяхната локация?

Най-често Вие искате един единствен добър стоматолог, зъболекар, имплантолог да Ви лекува. Това не винаги е във Ваш интерес! При този вариант рисковете за Вас са големи в дадена област на денталната медицина, в даден момент от Вашето лечение. Няма как един стоматолог, да знае всичко и да е специалист по всичко. Това, че е помогнал на Вашите близки и прители, съвсем не означава, че той ще помогне качествено и на Вас! Напимер, той може да е много добър специалист хирург – да вади зъби изключително леко и без болка, но в другите области на денталната медицина да е посредствен и тогава Вие ще пострадате без умисъл от негова страна. Това е така, защото той не може да оцелее, да изкара достатъчно пари, само с вадене на зъби. На него са му необходими и доходи от друга дентална дейност и той е принуден да я работи макар и посредствено. Единици са зъболекарите специалисти в България, които оцеляват и просперират, практикувайки единствено една тясна дентална специалност.

Ако Вие сте осъзнали, че са Ви необходими различни специалисти стоматолози, вие имате 2 варианта на избор:

Зъболекари които работят на различни места – всеки в своя частен кабинет.
Зъболекари които работят на едно място – в един дентален център.

Хората живеещи в София са в по-добра позиция. Те могат да достигнат до своя екип от дентални лекари по лесно, защото 3/5 от тях работят в столицата. За хората от страната има три варианта.

Екипа от добри зъболекари да е позициониран близо до тях – много малка е вероятността това да се случи.

Екипа от добри стоматолози е позициониран в София. Различните зъболекари да работят всеки в своя частен кабинет – комуникацията помежду им е затруднена. Загубата на време за пациента е голяма.

Екипа от добри стоматолози отново е позициониран в София, но те работят на едно място, в един дентален център. Действията на стоматолозите помежду им са непрекъснати, бързи и съгласувани. При този вариант няма загуба на време за Вас.

Ние от АМ Дента Консулт сме убедени, че разстоянията нямат значение щом се отнася за здраве. Комуникациите и пътищата в България стават все по-добри и по-добри.

За нас от АМ Дента Консулт, третия вариант да се лекувате в един модерен дентален център, е най-добър за Вас и Вашето дентално здраве! Вие имате екипа от професионалисти – стоматолог имплантолог, стоматолог ендодонтист, стоматолог хирург, стоматолог пародонтолог, зъболекар протезист, зъболекар ортодонт, детски зъболекар и др. на едно място. Отделните стоматолози могат, да съгласуват максимално бързо своите действия по Вашето лечение. Това ще допринесе за качествено лечение и ще Ви спести много време и пари!

При съвременното лечение със зъбни импланти, имплантати този подход за лечение е най-добър, защото освен поставяне на зъбни импланти, много често Вие имате нужда и от съпътстващо лечение на собствени зъби и пародонт – т.е. от други специалисти. В подкрепа на всичко което казахме, можем да посочим един неоспорим факт. Когато хората са болни, те се лекуват в болници. Това е място, където са концентрирани голям брой лекари с различни специалности. Това е варианта, по който се лекуват всички съвременни хора по света.